Stadionokban szállásolnák el a menekülteket

Hősök tere
Vágólapra másolva!
Pár tucatnyian demonstráltak vasárnap délután a Hősök terén a tervezett magyar–szerb határzár ellen. Ellentüntetők is voltak, akik folyamatos kiabálással zavarták meg a rendezvényt. A rendőrség sorfalat állt, de más intézkedésre nem volt szükség.
Vágólapra másolva!

Büki Zoltán, a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság nevében szervezett tüntetést vasárnap a Hősök terére a magyar–szerb határra tervezett kerítés ellen.

Az Origo tudósítója szerint csupán pár tucat demonstráló jelent meg, de velük szemben ellentüntetők is voltak. A rendőrség is felsorakozott a Hősök terén, de nem kellett közbeavatkozniuk.

Pár tucatnyian demonstráltak a Hősök terén a kerítésépítés ellen Forrás: Suki Zoltán/Origo

Büki Zoltán arról beszélt, hogy politikamentes tüntetés ez,

pénzt gyűjtenek drótvágóra.

Beszéde alatt egy nő közbekiabált, hogy "ne tarhálj!". Európa menedéket jelentett a menekülteknek, akiket a kormány bűnözőnek nevez – vélekedett Büki Zoltán. Szerinte az, ami most történik, egy új putyini, félázsiai diktatúrához vezet.

A rendőrségnek is fel kellett sorakoznia az ellentüntetők miatt Forrás: Suki Zoltán/Origo

A kormány célja a határok lezárása, a kinti magyarok hazazsuppolása – mondta a tüntetés főszervezője. A kormány kerítése csak a közpénzek ellopására jó – tette hozzá. Közben az ellentüntetők azt kiabálták, hogy "megerőszakolják a négerek az anyáinkat".

Nem sokan jöttek el demonstrálni Forrás: Suki Zoltán/Origo

Szabó Gábor, a Kossuth téri több hónapos sátras tüntetés egyik szervezője arról beszélt, hogy a menekülteket

a felépült stadionokban kellene elszállásolni.