Költöznie kell Miskolcról a repülőtérnek

Leonardo Da Vinci repülőtér
This picture taken on August 8, 2014 shows an Alitalia aircraft behind the control tower as is takes off from the Leonardo da Vinci Fiumicino airport, near Rome. Emirates airline Etihad Airways and Alitalia signed a deal on August 8 for Etihad to become a shareholder in the Italian carrier, helping it to pull away from crisis, AFP reporters witnessed. The Italian airline has narrowly survived a succession of financial crises and is now likely to be restructured. AFP PHOTO / ALBERTO LINGRIA
Vágólapra másolva!
Át kell helyezni a miskolci repülőtzeret máshová, mert jelenlegi helyén csak 2019-ig üzemelhet. A területen azután ipari parkot alakítanak ki.
Vágólapra másolva!

Új helyet keresnek a miskolci repülőtérnek, mert a jelenlegi területén csak 2019-ig üzemelhet - mondta Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő az M1-en. A repülőtér mostani helyén ipari parkot fognak kialakítani - jelezte a térség képviselője.

Egy repülőtér elköltöztetése nem kis feladat Forrás: AFP/Alberto Lingria

Kiemelte: a városnak és környékének azonban szüksége van repülőtérre. A szakemberek ezért már vizsgálják, hogy hol kaphatna ideális elhelyezést az új miskolci repülőtér - tette hozzá a kormánypárti politikus.