Vágólapra másolva!
Átvágta a gyors építésű drótakadályt Kakuk György, a Demokratikus koalíció politikusa és Milica Mancsics Sztojkovics szerb újságíró Röszkén, az "Európa kerítések nélkül" címmel tartott sajtótájékoztatón. Az eset után a rendőrök elvitték Kakuk Györgyöt, és szabálysértési eljárást indítottak ellene, majd elengedték.
Vágólapra másolva!

Elmondásuk szerint az akcióval az volt a céljuk, hogy a 71 menekült tragikus halála után kifejezzék szolidaritásukat, és humánus bánásmódot követeljenek, egyúttal arra kérjék az Európai Unió vezetőit, hogy keressenek és találjanak megoldást a válságra – írja a Szegedma.hu.

Kakuk György átvágta a drótakadályt Forrás: Szegedma.hu

A tájékoztató végén egy helyen átvágták a kerítést. A DK információi szerint ezt követően a rendőrök megmotozták a párt elnökségi tagját, őrizetbe vették, és Szegedre szállították.

A Fidesz közleményben reagált az eseményekre, szerintük a Demokratikus Koalíció politikája veszélybe sodorja Magyarországot. "Ha rajtuk múlna, mindenkit beengednének Magyarországra és az Európai Unióba. Ez pedig nem megoldás, hanem maga a probléma" - írják.

Szabadon távozhatott

Kora este a Facebookon osztotta meg Kakuk György, hogy elengedték a rendőrök, és "újra szabad". Egy másik bejegyzéséből az is kiderült, hogy a Szegedi Rendőrkapitányság az ügyben rongálás szabálysértése miatt indított szabálysértési előkészítő eljárást. Közölték a rendőrök azt is, hogy Kakuk Györgyöt nem vették végül őrizetbe.