Kulcsár: Pénzmosoda volt a K & H brókercége

Kulcsár-per Fővárosi Bíróság tárgyalás tárgyalóterem Kulcsár Attila Kulcsár-per Fővárosi Bíróság tárgyalás tárgyalóterem Kulcsár Attila Kulcsár Attila perének újratárgyalása a Fővárosi Bíróságon. Egyetlen vádlott és védő arca sem mutatható, kivéve a tizen
Kulcsár Attila perének újratárgyalása a Fővárosi Bíróságon. Egyetlen vádlott és védő arca sem mutatható, kivéve a tizennegydrendű vádlott Forró Tamást (TZ_20101201_109).
Vágólapra másolva!
Pénzmosoda volt a K & H brókercége - állította a másfél évtizeddel ezelőtti brókerbotrány elsőrendű vádlottja, Kulcsár Attila vallomásában a bíróságon. Viszont szerinte nem volt piramisjátékszerű sikkasztás, ami a vádiratban szerepel.
Vágólapra másolva!

Kulcsár Attila, a másfél évtizeddel ezelőtti brókerbotrány elsőrendű vádlottja azt mondta, hogy

az ügyfelek pénzét mosták a K & H Bank brókercégénél,

de a vádban szereplő piramisjátékszerű sikkasztássorozat nem történt meg.

Vallomásait elvárások befolyásolták

Már a perbeszédek végén tartott a megismételt elsőfokú büntetőper a Fővárosi Törvényszéken, amikor a bíróság újra megnyitotta a bizonyítási eljárást, hogy Kulcsár Attila vallomás tehessen. A vádlott több órát beszélt, és azt mondta, hogy

az ügyészségen tett, másokat és magát is terhelő vallomásait jelentősen befolyásolták bizonyos elvárások.

Kulcsár azt is mondta, hogy 1998-ban a K & H Bank brókercégénél egy már működő rendszerbe kapcsolódott be, amely azért tudott éveken át működni, mert az ügyfelek aktív résztvevői voltak. A bíró többször figyelmeztette Kulcsár Attilát a hamis vád törvényes következményeire.

A cél szentesítette az eszközt

Vallomásában Kulcsár arról is beszélt, voltak sorozatos valótlan kimutatások. Volt, amikor veszteséget mutattak ki az adóhatóság felé, de ha kellett, hitelfedezethez igazoltak megfelelő mennyiségű pénzt. Hozzátette:

az ügyfelek többségét nem érdekelte, mit csinál a pénzükkel,

és voltak olyan ügyfelek is, akik törvényesen el nem érhető hozamokat vártak el.

A tervek szerint december 29-én hirdethetik ki az elsőfokú ítéletet a Kulcsár-ügy megismételt elsőfokú eljárásában. Az ügyészség szerint a teljes elkövetési érték, a jogosulatlanul forgatott pénz összege több mint 23 milliárd forint, a kár pedig több mint 8 milliárd.