Megpörgeti a forradalmárszámlálót Bokros pártja

önkormányzati választás 2014 moma bokros lajos
Vágólapra másolva!
Szakít a Bokros Lajos vezette Modern Magyarország Mozgalom a pártok által eddig követett hagyományos megemlékezés-forgatókönyvekkel. Idén október 23-án egyórás, az Orbán-rendszer elleni tüntetésként is értelmezhető megemlékezést hirdettek - kizárólag online.
Vágólapra másolva!

Elunva a hagyományos október 23-i megemlékezéseket, modern és formabontó ötlettel készül a Bokros Lajos vezette Modern Magyarország Mozgalom (MoMa), bevezetve ezzel az online tüntetés intézményét. Az ötletről az Origo számolt be, a párt elnöksége pedig ma véglegesítette a részleteket.

Kattintással gyújtanak gyertyát

Idén október 23-án a MoMa reményei szerint sokan úgy emlékeznek majd az '56-os forradalomra, hogy otthon,

a számítógépük előtt ülve egy kattintással tulajdonképpen virtuális gyertyát gyújtanak

- mondta a párt alelnöke az Origo kérdésére arról, hogy mi volt az akció alapgondolata.

Rendhagyó megemlékezést és tüntetést szervez a Bokros Lajos vezette MoMa Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Pusztai Erzsébet szerint a párhuzam az, hogy '56-ban sokan úgy fejezték ki szolidaritásukat, hogy egy gyertyát gyújtottak, és kitették az ablakba. Ezt fejezik majd ki egy kattintással

az akció honlapján, ahol egy számláló pörög, és jelzi majd, hányan csatalkoztak így az online demonstrációhoz.

Merthogy - folytatta az alelnök -, a megemlékezés egyúttal tüntetés is lesz az Orbán-rendszer ellen. Az akció szlogenje, Itthon maradok! is ezt jelzi - magyarázta. Ez ugyanis nemcsak az otthoni, online tüntetést szimbolizálja, hanem azt is, hogy vannak, akik nem akarják elhagyni az országot.

Pusztai Erzsébet alelnök Bokros Lajos pártelnökkel Forrás: Origo

Eddig ugyanis Pusztai Erzsébet szerint már többen hagyták el az országot - például azért, hogy kedvezőbb körülmények között, külföldön vállaljanak munkát -, mint 1956-ban. Hozzátette: sokan azonban maradnának, de élhetőbb országot akarnak a mostaninál, így ezt is kifejezhetik.