Szupervasárnappal indul 2016

választás 2014 szavazás urna
Lepecsételt szavazóurna egy budapesti szavazókörben
Vágólapra másolva!
Szolnok után Hajdúszoboszlón is lemondott egy önkormányzati képviselő. A fürdővárosban egy civil szervezet képviselője távozott az önkormányzatból. Egy fideszes győzelem esetén éles helyzet lehet a hajdúszoboszlói testületben. Mindkét városban január 17-én szavaznak. 
Vágólapra másolva!

Lemondott Kállai István Elek, a Hajdúszoboszlóért Egyesület önkormányzati képviselője – tudta meg az Origo. A képviselői a vállalkozásaival járó elfoglaltságaival indokolta a távozását. Az új választást január 17-én tartják, a pártoknak december 14-ig van idejük jelöltet állítani.

2014-ben ebben a választókerületben Kállai a szavazatok 47,05 százalékával győzött. A Fidesz-KDNP 34,95, a Jobbik 11,58, az MSZP pedig 6,41 százalékot kapott.

Ha az új választást nem a Hajdúszoboszlóért Egyesület nyerné, akkor az önkormányzatban 11 főből csak hatan lennének a jelenlegi többséget adó erők. Ez éppen csak arra lenne elegendő, hogy a polgármester szavazatával tudnák biztosítani a többségüket.

2016. január 17-én két városban is szavazhatnak az emberek Fotó: Origo

Mint arról az Origo korábban beszámolt, lemondott egy fideszes képviselő Szolnokon, ezért 2016. január 17-én időközi választást kell tartani a Tisza-parti városban.

A választókerületben 2006 ősze óta mindig a Fidesz–KDNP nyert,

de a baloldal az országos átlagához képest minden országgyűlési választáson jobban szerepelt. A kormánypártnak és az ellenzéknek is nagyon jól jönne egy év eleji választási siker.