Orbán: A kommunizmus egy őrült eszme volt

A Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások közelgő emléknapja - Orbán Viktor beszéde
A Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások közelgő emléknapja - Orbán Viktor beszéde
Vágólapra másolva!
Ma már senki sem vitatja, hogy a nemzeti szocializmushoz hasonlóan a kommunizmus is egy őrült eszme volt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások közelgő emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen.
Vágólapra másolva!

A Szovjetunióban Volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete (Szorakész) és a Gulag Emlékbizottság ünnepségét a VI. kerületi Derkovits Gyula Általános Iskola udvarán tartották, ebben az épületben volt ugyanis 1945–1948 között a szovjet állambiztonság börtöne.

A Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások közelgő emléknapja - Orbán Viktor beszéde Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Orbán Viktor azt mondta: amikor a nemzeti szocializmus őrült gondolata háborúba rántotta a világot, és a megroggyant nyugati világ felismerte, hogy a léte forog kockán, szövetségre lépett egy másik őrült gondolattal, a nemzetközi szocializmussal, a kommunizmussal és annak gazdájával. Így tört be a szovjet világ Európába.

- fogalmazott a kormányfő.