Medgyessy Péter szerint félreértették

korábbi miniszterelnökök, Medgyessy Péter, (D-209)
Medgyessy Péter volt miniszterelnök a parlamentben
Vágólapra másolva!
Medgyessy Péter szerint a Magyar Idők című lap rosszul idézte azt a mondatát, amely szerint nem tudja azt mondani, hogy tapinthatóbb lenne ma a korrupció Magyarországon, mint a Gyurcsány- vagy a Bajnai-kormányok idején volt. 
Vágólapra másolva!

Medgyessy Péter szerint félreértették a korrupcióról korábban tett kijelentéseit. A volt kormányfő a Magyar Időkben megjelent cikk szerint azt nyilatkozta: nem tudja azt mondani, hogy tapinthatóbb lenne ma a korrupció Magyarországon, mint a Gyurcsány- vagy a Bajnai-kormányok idején volt.

Medgyessy Péter szerint félreértették a szavait Forrás: MTI/Kovács Attila

Éppen ellenkezőleg

Medgyessy az ATV Szabad szemmel című műsorában tegnap már azt mondta, hogy a véleménye pont az ellenkező:

a jelenség szerinte tapinthatóbb,

sőt más minőségű ma a korrupció, mint a korábbi kormányok idején volt, és a hazai és a nemzetközi közvéleményt is nagyon foglalkoztatja.

A volt kormányfő szerint azért más minőségű ma a korrupció Magyarországon, mint 2010 előtt volt, mert ma – sok esetben kétharmados – törvényekkel legalizálva folynak korrupciós jelenségek az országban. Medgyessy nem támogatja a közbeszerzési törvény módosítását, amelynek értelmében állami vezetők nem közös háztartásban élő hozzátartozói is indulhatnak állami tendereken.

Mindig is létezett

Arra a kérdésre, hogy a saját miniszterelnöksége idején mennyire érezte tapinthatónak a korrupciót az országban, Medgyessy Péter azt mondta:

az állam túlterjeszkedése önmagában a korrupció melegágya,

ezért nem merné azt állítani, hogy a saját miniszterelnöksége idején ne lett volna korrupció.

Medgyessy Péternek a Magyar-Kínai Barátságért Kitüntető Díjat Szijjártó Péter adta át Forrás: MTI/Illyés Tibor

Medgyessy Péter szavait sokan kritizálták a baloldalon, és azért is támadták, mert Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől nemrég átvette a Magyar-Kínai Barátságért Kitüntető Díjat.