Megkötöztek egy kisfiút a kaskantyúi óvodában

Vágólapra másolva!
Megkötöztek egy három és fél éves kisfiút a Bács-Kiskun megyei Kaskantyú óvodájában, mert állítólag rosszalkodott. A gyermek családja rendőrségi feljelentést tett kiskorú veszélyeztetése miatt, a hatóság viszont megszüntette az eljárást.
Vágólapra másolva!

Kaskantyú óvodájának vezető óvónője a Blikknek nem tagadja, hogy megkötözött egy három és fél éves kisgyereket, de azt állítja, csak gyengéden fegyelmezett: egy vékony fonállal kötötte össze a kisfiú kezeit, ráadásul nem csomózott,

csak masnit kötött.

A szülők viszont máshogy tudják. Nekik azt mondták, hogy vastagabb zsineget használt az óvónő. Feljelentést is tettek kiskorú veszélyeztetése miatt, de a rendőrség megszüntette a vizsgálatot. A gyermek szülei panaszt tettek a döntés ellen, tehát az ügy még nem zárult le teljesen.

Az óvónő a Blikknek azt mondta, hogy már megbánta a történteket. Azt is mondta, hogy a gyermek szerinte "tüneményes teremtés, de időnként kezelhetetlenné vált". A kötözés előtt is lökdöste a társait.

A szülők viszont azt állítják, gyermekükre

soha nem volt durva panasz megkötözése előtt.

Mezeiék azóta kivették a falu óvodájából gyermeküket, és a közeli városba, Kiskőrösre járatják. Azt állítják, hogy ez többletterhet jelent a családnak, de a megaláztatást nem tűrhették el.