Vágólapra másolva!
Úgy tudni, Jakupcsek Gabriella január 6-ig szabadságot vett ki. Rajta kívül több mint száz másik embert rúgott ki karácsony előtt az MTVA, többek között egy házaspárt és több, gyerekeit egyedül nevelő vagy családfenntartó anyát is.
Vágólapra másolva!

Az MTVA a Blikk értesülése szerint Jakupcsek Gabriellán kívül kirúgta Nika Györgyöt, Bálint Istvánt, Sípos Julit és Várkonyi Benedeket is.

Eltávolítottak egy házaspárt is; Kárpáti János hosszú éveken keresztül volt az MTI külföldi tudósítója. Az Origo úgy tudja, hogy Kárpáti János és felesége, Kárpáti Júlia érdekében levelet is írt az MTVA vezérigazgatójának egy külpolitikai szerkesztő, amelyben kérte az „elhibázott döntés” visszavonását és a két tapasztalt külpolitikai újságíró visszavételét.

Jakupcsek Gabriella szabadságra ment Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A családfenntartás nem indok

Az Origo úgy tudja, hogy a 129 elbocsátott között több családfenntartó vagy gyermekét egyedül nevelő anya van, köztük olyan is, aki örökbe fogadott gyermeket nevel.

Az elbocsátás indoka az MTVA közleménye szerint a szinergiák kihasználása, a hatékonyságnövelés és a költségcsökkentés volt.

Utóbbi lehetett Jakupcsek eltávolításának az oka is. Legalábbis a Blikk arról ír, hogy a műsorvezető havi másfél-kétmillió forintot keresett. Az már egy másik kérdés, hogy ezért havi 26 adást készített.