A rendőrség is vizsgálja a csillebérci balesetet

kalandpark, háló
Két fatörzset kötött össze a háló –innen, 3,5 méter magasból zuhantak le a gyerekek
Vágólapra másolva!
A rendőrség is eljárást indított a csillebérci kalandparkban vasárnap délután történt baleset miatt: 14 gyerek alatt szakadt le egy háló, többen kórházba kerültek a zuhanás után.
Vágólapra másolva!

Gondatlan veszélyeztetés gyanújával indított eljárást a BRFK, szakértők bevonásával vizsgálják, miért szakadhatott egy háló 14 gyerek alatt vasárnap délután, a csillebérci kalandparkban.

A gyerekek mintegy 3,5 méter magasságban sétáltak a két fatörzs között kifeszített hálószakaszon, zuhanásuk akár tragédiával is végződhetett volna.

Nem esett nagy bajuk

A baleset után hat gyereket szállítottak a Péterfy Sándor utcai kórház baleseti osztályára, egyiküknél

fennállt a gerincsérülés lehetősége is.

Utóbbi csak vaklárma volt: a gyerekek közül hárman már elhagyhatták az osztályt, három könnyebb sérültet pedig megfigyelésre bent tartanak még néhány napig - mondta el az Origónak Tóth Ferenc, a kórház intézetvezető főorvosa.

Nem a pálya része

A balesetről szűkszavúan beszámolt az üzemeltető, a Magyarországon és Kelet-Európában több erdei élményparkot fenntartó Challenge Forever Kft. Tóth Barna ügyvezető szerint egy,

a kalandpark pályáitól külön álló attraktív háló szakadt szét.

Hogy miért, arról érdeklődésünkre sem közöltek részleteket, hivatkozva az éppen zajló vizsgálatokra - azt sem árulták el, hogy ki a fenntartója a különálló hálószakasznak.

Két fatörzset kötött össze a háló – innen, 3,5 méter magasból zuhantak le a gyerekek Forrás: Police.hu

A cég ugyanakkor hétfő délután sajtótájékoztatót tart, ahol ígéretük szerint részletesebben magyaráznák meg a baleset körülményeit.