Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Új üzleti és pénzügyi negyedet építenek a Pallas Athéné alapítányok

a Pallas Athéné Alapítványok sajtóreggelijére. 
Fekete Zoltán, vezérigazgató, Optima Befektetési Zrt.
a Pallas Athéné Alapítványok sajtóreggelijére. Fekete Zoltán, vezérigazgató, Optima Befektetési Zrt. 2016.06.16.
Vágólapra másolva!
Magyarországon és a régióban is egyedülálló üzleti és pénzügyi negyed jöhet létre a Pallas Athéné alapítványok Váci útra tervezett ingatlanberuházásának köszönhetően – jelentette be Fekete Zoltán, az alapítványok közös alapkezelője, az Optima Befektetési Zrt. vezérigazgatója. Fekete Zoltán szerint a beruházásnak köszönhetően több, új európai központot kereső cég is Budapestre helyezheti székhelyét.
Vágólapra másolva!

Az újabb beruházással a Pallas Athéné alapítványok folytatják az államkötvényvagyon ingatlanbefektetésekbe való csoportosítását – mondta Fekete Zoltán. Az Optima Zrt. a Váci út 160-168. alatt található, három telekből álló ingatlanegyüttest vásárolta meg 55 millió euróért.

A közel 7 és fél hektáros területen a következő években a város egyik legnagyobb ingatlanfejlesztési projektje valósulhat meg.

150 ezer négyzetméter iroda nyílik majd, de üzletek és lakások is épülnek majd, és a közterek is megújulhatnak.

Fekete Zoltán, a Pallas Athéné alapítványok közös alapkezelője, az Optima Befektetési Zrt. vezérigazgatója Fotó: M.Schmidt János – Origo

Nem szeretnénk lemaradni a brexit miatt Londonból távozó pénzügyi szolgáltatókért folyó versenyben – mondta Fekete Zoltán. Szerinte a kiváló adottságokkal rendelkező területen felépülő pénzügyi központnak köszönhetően

több, új európai központot kereső cég is Budapestre teheti székhelyét.

Budapest a számviteli szolgáltatások szempontjából már eddig is jelentős városnak számított Európában, a pénzügyi kultúra és képzés színvonalának növelése pedig amúgy is az alapítványok legfontosabb céljai közé tartozik – tette hozzá Fekete Zoltán.

A vezérigazgató szerint a beruházással a Pallas Athéné alapítványok hosszú távon is biztos hozamtermelő ingatlanra tesznek szert, a nemzeti vagyont is gyarapítják, és az építőiparban több cégnek és több ezer embernek is munkát adnak majd.

Az ingatlanok megvásárlása a múlt héten zárult le, az eladó két magyar tulajdonú ingatlanbefektető-vállalkozás volt – mondta Fekete Zoltán újságírói kérdésre válaszolva. A kivitelezés forgatókönyve még nem született meg, ez a következő néhány hónap feladata, amely során mindenben együttműködnek a Közbeszerzési Hatósággal – tette hozzá. Az építkezéshez az Optima Zrt. banki finanszírozást is igénybe fog venni.

Nő az ingatlanvagyon

Az ingatlanok megvásárlásával a Pallas Athéné alapítványok birtokában lévő állampapírok értéke 155 milliárd forintra csökkent, az ingatlanvagyon pedig 70 milliárd forintra nőtt. További 20 milliárd forintot bankbetétekben, 21 milliárd forintot vállalati kötvényekben tartanak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről