Az Együtt Obamát dicséri a Hóman-ügyben

Vágólapra másolva!
Az Együtt szerint a kormány a Hóman-szobor ügyében az Egyesült Államoktól kapott leckét arról, mi a különbség a nyugati szövetségi rendszerhez tartozó országok értékei és a Fidesz értékrendje között.
Vágólapra másolva!

Hajdu Nóra, a párt elnökségi tagja közleményében szinte hihetetlennek nevezte, hogy "a Horthy-rendszert ideáljának tekintő Orbán, Kövér és politikustársai" a II. világháború után 70 évvel még mindig nem néztek szembe Magyarországnak a vészkorszakban játszott szerepével.

A nyugati értékközösség alapjairól

Barack Obama amerikai elnök most maga lépett fel annak érdekében, hogy világossá tegye az Orbán-kormány számára a nyugati értékközösség antifasizmuson nyugvó alapjait - fogalmaz a politikus. Egyúttal sajnálatosnak tartotta, hogy

Az Egyesült Államok kormányának a kétoldalú kapcsolatokban példátlan nyomásgyakorlására volt szükség ahhoz, hogy Orbán és a Fidesz végre tudomásul vegye: Magyarország a NATO tagjaként egy értékközösség tagja.

A holokauszt-emléknapon beszélt

Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke a nemzetközi holokauszt-emléknapon a washingtoni izraeli nagykövetségen mondott beszédében kitért arra, hogy "amikor egy második világháborús antiszemita vezető szobrának felállítását tervezték Magyarországon, mi vezettük a rohamot az ország kormányának meggyőzésében, hogy forduljon vissza ezen az úton".