Váratlanul Lengyelországba utazik Orbán Viktor

Orbán Viktor; SZYDLO, Beata
Brüsszel, 2015. december 17. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök kezet csókol Beata Szydlo lengyel kormányfőnek az Európai Tanács ülésén Brüsszelben 2015. december 17-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely
Vágólapra másolva!
A lengyel kormánypárt meghívására Lengyelországba utazik szerdán Orbán Viktor kormányfő. Az út nem hivatalos, sajtóinformációk szerint a miniszterelnök Beata Szydlo lengyel kormányfővel és más befolyásos lengyel politikusokkal találkozik. 
Vágólapra másolva!

Magánlátogatáson találkozik a legbefolyásosabb lengyel politikusokkal Orbán Viktor szerdán Lengyelországban – értesült a Vs.hu. A portál szerint a kormányfő a lengyel kormánypárt meghívásának tesz eleget, így a vizit a protokoll szerint magánlátogatásnak minősül, ezért a találkozó helyszíne nem a varsói parlament, hanem egy dél-lengyelországi üdülőhely lesz.

Orbán Viktor miniszterelnök és Beata Szydlo lengyel kormányfő az Európai Tanács ülésén, Brüsszelben Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

A Vs.hu azt írja, a magánlátogatáson Orbán Viktor Beata Szydlo lengyel kormányfővel, valamint a Jog és Igazságosság (PiS) elnökével, a lengyel politikai élet tényleges irányítójával is találkozik.

A megbeszélések napirendje pontosan nem ismert, de az új lengyel kormány több olyan intézkedést is tett az utóbbi időben (az Alkotmánybíróság és a közmédia kormányzati befolyása alá vonása, az eurózóna-csatlakozás feladása), amit a Fidesz is megtett a hatalomra kerülése után.