Kokaincsempészéssel bízta meg ismerősét egy magyar nő

Vágólapra másolva!
Egy 39 éves nő a gyanú szerint nigériai társaival egy magyar ismerősét bízta meg azzal, hogy a gyomrában kokaint csempésszen Magyarországra. A nő ellen jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelme miatt emeltek vádat.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a nő és két nigériai ismerőse 2012 óta árult kokaint Budapesten. Később ismerősüknek, egy magyar férfinak pénzt ajánlottak azért, hogy kapszulákba csomagolt drogot hozzon be Magyarországra úgy, hogy lenyeli. Már itt Magyarországon is gyakoroltatták vele, hogy mit és hogyan kell csinálnia, és egy próbautat is szerveztek neki.

A sikeres próbaút után azzal bízták meg, hogy Spanyolországból 40 kapszulában kokaint hozzon Magyarországra, amiért 500 eurót ígért neki.

Az utasításokat követve a férfi Madridba utazott, ott megkapta a kapszulákat, lenyelte őket, majd repülőre ült, nem sokkal később pedig átadta a kokaint a megbízóinak Magyarországon. Néhány hónappal később újabb megbízást kapott. A koreográfia ugyanaz volt, amikor azonban Budapestre érkezett, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal emberei átvizsgálták, és megtalálták nála a kábítószert.

Az ügyészség a nő ellen most vádat emelt, akár húsz évre is börtönbe kerülhet.