Vágólapra másolva!
A Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai sorra keresik fel azokat a volt zsarukat, akiknek fegyelmi vagy más konfliktus miatt szűnt meg a munkaviszonya – tudta meg a Lokál. Azt gyanítják, hogy a személyes bosszú mögött ez is állhat.
Vágólapra másolva!

Csak az elmúlt öt évben tucatnyi olyan leszerelés történt a rendőrségnél, amelynek fegyelmi vizsgálat, esetenként még büntetőeljárás is volt a hátterében.

Volt, aki úgy érezte, jogtalanul bocsátották el a testülettől, ezért munkaügyi pert indított,

és komoly kártérítést kellett a rendőrségnek kifizetnie.

Egy újabb felvétel a feltételezett robbantóról. Az ő beazonosításához kérik a lakosság segítségét Forrás: Központi Nyomozó Főügyészség

Akadt olyan rendőr, akitől a közösségi hálón tett megjegyzése miatt vált meg a testület, más azt sérelmezte, hogy nem szerződése és végzettsége szerinti beosztásban dolgoztatták, és több korrupciós ügy is volt – írja a lap.

A lap értesülése szerint

az elméletet, hogy volt rendőr lehet a tettes, több más momentum is megerősítette,

melyeket a videofelvételek alapján állapítottak meg a szakemberek. Az már korábban kiderült, hogy a robbantás miatt vizsgáltak más, korábbi rendvédelmi dolgozókat és katonákat is.

Kedden újabb fénykép- és kamerafelvételeket tett közzé a Központi Nyomozó Főügyészség az ügyészség honlapján a feltételezett Teréz körúti robbantó elkövetés idején és átöltözés után viselt ruházatáról.

A férfi beazonosításához továbbra is kérik a lakosság segítségét.

Szeptember 24-én este fél 11-kor egy ismeretlen férfi robbantott a budapesti Teréz körúton. Két rendőr megsebesült, a rendőrség 10 milliós nyomravezetői díjat ajánlott fel.