Budapestre érkezett a finn Mikulás

Joulopukki, igazi mikulás
Vágólapra másolva!
Hei lapset! – üdvözölte a gyerekeket Joulupukki, a finn Mikulás, amikor kilépett a finn légitársaság repülőgépéből. A Helsinkiből érkező járatot XVIII. kerületi kisiskolások várták a repülőtéren. Az igazi Télapó december 6-ig marad hazánkban, utána a világ más részein teljesíti a gyerekek kívánságait. Magyarországi látogatása alatt több vidéki városba és fővárosi helyszínekre is ellátogat.
Vágólapra másolva!

A finn Mikulás már 15. éve érkezik Magyarországra. Joulupukki, ahogy a finn gyerekek hívják őt, idén is a messzi lappföldi városból, az északi sarkkörön fekvő Rovaniemiből érkezett hozzánk. A repülőtéren Petri Tuomi-Nikula, budapesti finn nagykövet, számos tévékamera és újságíró, valamint a repülőtérnek otthont adó XVIII. kerületből érkező kisiskolások fogadták.

Joulupukki elmondta, hogy az otthonában, Rovaniemiben most hasonló hideg van, mint nálunk, igaz, ott már vastag hótakaró is borítja a tájat.

Joulopukki jól bírta a gyerekek rohamát - a képre kattintva galéria nyílik! Fotó: Polyák Attila - Origo

A finn Mikulás, azaz Joulupukki, vagyis Santa Klaus, illetve Télapó Rovaniemi városa mellett, hatalmas rönkfaházban lakik egy fenyőerdő közepén. Olyan óriási levélforgalmat bonyolít le a világ valamennyi országának gyerekeivel, hogy a finn posta külön postahivatalt nyitott neki, mert már nem győzték a borítékok továbbítását.