Zúzódásokkal kerültek kórházba a metróról

Budapest, 2016. december 5. Metrószerelvények, amelyek összeütköztek a Pillangó utcánál 2016. december 5-én. A balesetben tízen megsérültek. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Öt sérültet vittek a mentők a fővárosi baleseti Intézet krízisközpontjába a budapesti metróbaleset után. Az intézményvezető főorvos szerint akik náluk vannak még szerencsésnek mondhatják magukat a többi sérülthöz képest.
Vágólapra másolva!

Tóth Ferenc, a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ Intézetvezető főorvosa az Origónak azt mondta: öt embert vittek a mentők a reggeli metróbaleset tíz sérültje közül hozzájuk; főleg zúzódásokkal és lágyrész-sérülésekkel kezelik őket, összességében mindannyian jól vannak. Szerencsésnek mondhatják magukat a Honvéd kórházban ápoltakhoz képest, a főorvos szerint az ijedtségen kívül komoly baja egyiküknek sincs.

Forrás: Szabó Gábor - Origo

A vezető szerint az OBSI-ban most nem is tudnának súlyosabb sérülést szenvedett pácienseket ellátni, mert az intézményben nincs működő CT-berendezés. Így hozzájuk már a helyszíni vizsgálatokon átesett, kevésbé súlyos, vagy veszéles állapotban lévő utasokat vitték csak.

Egy embernek csontja tört

A súlyosabban sérült utasok a Honvédkórházba, vagyis a Magyar Honvédség Egészségügyi Központba kerültek. Dr. Tamás Róbert orvos ezredes, a Honvédkórház orvosigazgatója az Origónak azt mondta, a mentők öt sérültet vittek be hozzájuk, hárman pedig önállóan mentek be.

A sérültek közül egy nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el, neki csontja tört,

a többiek főleg a fejükön és a nyakukon szereztek zúzódásokat. Amikor a két metró összeütközött, az utasok egymásra estek, legtöbben így sérültek.

Estére minden sérültet hazaengednek.

Tamás Róbert szerint a sérültek pszichésen a körülményekhez képest jól viselték a balesetet.