Kövér László nem akar iszlamista diktatúrát az EU-ban

Kövér László; Mezey Barna
Budapest, 2016. március 30. Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b) és Mezey Barna, az ELTE rektora az iszlám vallás 1916. évi magyarországi elismerésének 100. évfordulója alkalmából rendezett konferencián az Országház Felsőházi üléstermében 2016. március 30-án. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Nem akarunk Európában iszlamista, vagy bármilyen más totalitárius rendszert - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke az iszlám vallás magyarországi elismerésének századik évfordulója alkalmából rendezett konferencián, a Parlamentben.
Vágólapra másolva!

A házelnök arról beszélt, hogy Magyarország már kétszer is átélte a totalitárius rendszerek kísérletét, előbb a náci, majd a kommunista ideológia jegyében.

Kövér László azt is mondta,

Magyarország nem érdekelt abban, hogy az iszlamizmus áldozatává váljon,

de abban sem, hogy az iszlám vallást, kultúrát, politikát bárki is azonosítsa az iszlamista terrorral. Magyarország az iszlámmal mint kultúrával párbeszédet folytat, az iszlám terrorizmussal szemben azonban nulla toleranciát hirdet.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Mezey Barna, az ELTE rektora az iszlám vallás 1916. évi magyarországi elismerésének 100. évfordulója alkalmából rendezett konferencián Forrás: MTI/Soós Lajos

A házelnök elhatárolódott a multikulturalizmus értéknihilizmusától és egyúttal hitet tett az "egymással szemben állónak látszó" kultúrák együttélése mellett.

Kövér László Mahatma Gandhit szavaival szólva azt mondta:

Magyarország abban érdekelt, hogy minden ország kultúrája lengje körül, de egyik se szakítsa el szülőhazájától.