Szavazás: leáll az iskola, leáll az ország?

Hermann Ottó általános iskola sztrájk 2016 április 20-án Hermann Ottó általános iskola sztrájk 2016 április 20-án
Hermann Ottó általános iskola sztrájk 2016 április 20-án
Vágólapra másolva!
Országszerte sztrájkolnak a tanárok, délben pedig öt percre leállhat az ország a Pedagógusok Szakszervezetének felhívására. Ön mit gondol a tiltakozó akcióról? Szavazzon az Origón! 
Vágólapra másolva!

Egész nap sztrájkolnak a pedagógusok. Sztrájkbizottságuk nem csak a tanárokat szólította meg: azt kérték, hogy délben öt percre álljon le az ország, ne legyen kiszolgálás a boltokban, ne legyen ügyintézés a hivatalokban, és álljon meg a közlekedés is.

Ha érdekes története vagy fotója van, vagy megmutatná, hogyan telik a sztrájk egy iskolában, ide írjon: hirugyelet@origo.hu.

Álljon le minden öt percre

"Azt szeretnénk üzenni a kormánynak, hogy ha nem működik az iskola, semmi sem működik az országban. Déltől öt percig ne legyen kiszolgálás az üzletekben, ne legyen ügyintézés a hivatalokban, álljon meg a közlekedés" - mondta Galló Istvánné a múlt héten, amikor bejelentette a szerdai egész napos tanársztrájkot. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint egyetlen gyerek sem maradhat felügyelet nélkül.

Sztrájk a Herman Ottó általános iskolában Fotó: Szabó Gábor - Origo

A szülők azzal támogathatják a tanárokat, ha más módon oldják meg a gyerekek szerdai elhelyezését - mondta Galló Istvánné. Ám a gyerekek felügyeletét biztosítani kell az iskolákban akkor is, ha senki sem kötelezhető arra, hogy órát tartson.

Szavazzon!

Ön mit gondol a sztrájkról?