Andy Vajna azt állítja, megvette a TV2-t

Andrew Vajna kaszinó
Hungarian-born, US film producer Andrew Vajna gives an interview to AFP in Budapest on February 10, 2012. Despite strong criticism even from abroad, US producer Andrew Vajna, who has been tasked with reforming Hungarian cinema, insists a more modern, transparent and professional film industry is coming.
Vágólapra másolva!
Lezárult a TV2 megvásárlása, a csatorna élére kinevezték Dirk Gerkenst. Andy Vajna szerint a TV2 a család televíziója lesz.
Vágólapra másolva!

A Magyar Broadcasting Co. Kft. lezárta a TV2 Csoport megvásárlását, a vállalat a tranzakcióhoz szükséges engedélyek birtokában benyújtotta a változásbejegyzési kérelmét a cégbírósághoz és Dirk Gerkenst kinevezte a TV2 Csoport vezérigazgatójának – közölte a társaság.

Andy Vajna szerint a TV2 a család televíziója lesz Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A közleményben idézik Andy Vajnát, a Magyar Broadcasting Co. Kft. ügyvezető igazgatóját, tulajdonosát, aki azt mondta,

Vajna szerint a TV2 a család televíziója lesz, céljuk, hogy a fő-, valamint a kábelcsatornák a család minden tagjának szórakozást és hiteles tájékoztatást biztosítsanak.

Október 15-én írták alá

A Magyar Broadcasting

tavaly október 15-én írt alá adásvételi szerződést

a TV2 Média Csoport Kft. 100 százalékos üzletrészét és a CEE Broadcasting Limited alaptőkéjének 100 százalékát megtestesítő részvényei megszerzéséről.

A társaság ezzel egy időben megállapodást kötött a TV2 korábbi tulajdonosával, a ProSiebenSat.1 Media AG-vel az eladóknak, valamint a csatornának biztosított hitelek átvállalásáról.

A Gazdasági Versenyhivatal október 30-án engedélyezte, hogy a társaság közvetlen, egyedüli irányítást szerezzen a TV2 Média Csoport Kft. és a CEE Broadcasting Limited felett.

A cég közleménye szerint a Magyar Broadcasting a TV2 Csoport megvásárlását

finanszírozta.

Bírósági ügy

Mint arról korábban beszámoltunk, a Megapolis bíróság előtt támadta meg a GVH engedélyét, amelyet a TV2 ügyében Vajnáéknak adott ki a versenyhivatal. Simicskáék szerint akár jogszabályokat is sérthetnek azok a bankok, amelyek a kormánybiztos tévévásárlását finanszírozzák.

Vajna állami bankoktól kap hitelt a TV2-re

Az Eximbanktól kapott 6,7 milliárd forintos hitel mellé Andy Vajna az MKB Banktól és egy nem állami hazai hitelintézettől is hitelt vesz fel a TV2 megvételéhez, közölte az Origo a Világgazdaság cikke nyomán.