Megszüntették az egyik eljárást Lagzi Lajcsi ellen

2016.01.08. 15:30

Lagzi Lajcsi birtokát átkutatták a NAV pénzügyőrei, a rendőrök és búvárok is. Római kori kincseket kereshettek, ehelyett találtak egy föld alatti tartályt. Az emiatt indult nyomozás lezárult.

December 1-jén razziáztak a NAV pénzügyőrei Lagzi Lajcsi mocsai birtokán. Egy névtelen feljelentés alapján vonultak ki, és római kori kincseket kereshettek. Egy földbe süllyesztett tartályt találtak, ami miatt eljárás indulhatott - írja a Bors.

Mintát vettek a tartályból

Lezárult a nyomozás, amely során a NAV pénzügyőrei az illetékes rendőri szerv megkeresése alapján egy Mocsa-Boldogasszony pusztai ingatlanon jövedéki ellenőrzést végeztek. Az ellenőrzéskor a föld alatt lévő tartályból mintát vettek.

Lagzi Lajcsi a Budaörsi Járásbíróságon tavaly szeptember 24-énFotó: Szabó Gábor - Origo

A bevizsgálás után kiderült, hogy a tartályban lévő anyag nem jövedéki adóköteles nehézpárlat, ezért a jövedéki eljárást a NAV megszüntette - írja a lap Suller György Attila, a NAV kommunikációs főosztályának vezetőjére hivatkozva.

Előzetesben van

Galambos Lajos továbbra is előzetesben van egy másik, ellene és két társa ellen indult eljárás miatt. A gyanú szerint egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken keresztül méretlenül vételezték az áramot, a vizet és a gázt. A két gyanúsított az áramszolgáltató ellenőreit vesztegethette meg, hogy ne tárják fel a lopást. 

Lagzi Lajcsi lakóparkjaFotó: Polyák Attila - Origo

A mocsai lakóházban több mint tíz év alatt, a tatai apartmanparkban több mint öt év alatt 3,5-30 millió forint kárt okoztak a közüzemi szolgáltatóknak az "elfogyasztott, de ki nem fizetett közüzemi díjak miatt" - írta az ügyészség az Origóhoz eljuttatott közleményében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK