Elhagyta Magyarországot Jozef Rohác

Jozef Roháč, Rohác
Jozef Roháč átadása a szlovák hatóságoknak, 2016.01.14.
Vágólapra másolva!
Magyarország átadta Szlovákiának Jozef Rohácot, akit több magyarországi gyilkosság elkövetésével is meggyanúsított a rendőrség. A férfi Rajkánál hagyta el Magyarországot.
Vágólapra másolva!

Szerdán a rajkai határátkelőn adták át a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei a szlovák hatóságoknak Jozef Rohácot - írja a Kisalföld. A férfit itthon az Aranykéz utcai robbantással,

Fenyő János és Cinóber lemészárlásával is vádolják.

A Fővárosi Törvényszék tavaly szeptemberben döntött úgy, hogy a Cinóberként ismert D. Ferenc meggyilkolásának ügyét egyesíti a Fenyő János médiavállalkozó 1998-as megölése és az Aranykéz utcai robbantás miatt indult, már korábban egyesített ügyekkel, mert mindhárom bűnügyben a szlovák Jozef Rohácot vádolják az elkövetéssel. A Kúria jogegységi döntése alapján az ügyeit így egy perben kell tárgyalni.

Az ügyészség szerint Jozef Rohác volt az, aki kora este Budán, egy forgalmas kereszteződésben Fenyő János médiavállalkozónak, a VICO vállalatcsoport vezetőjének autójához lépett és közvetlen közelről lelőtte őt. Megbízóját az eljárás során nem sikerült azonosítani, így nem is vádoltak meg a felbujtással senkit.

Jozef Roháčot a TEK emberei vitték a határra Forrás: H. Baranyai Edina - kisalfold.hu

A bíróság tavaly szeptemberben döntött arról, hogy a Fenyő-gyilkosság korábban kezdődött és már csaknem befejezett büntetőperéhez egyesíti az 1998-as Aranykéz utcai robbantás ügyét. A robbantás ügyében a Fővárosi Főügyészség Jozef Rohác ellen tettesként, Portik Tamás ellen pedig felbujtóként, előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt emelt vádat, és

életfogytig tartó szabadságvesztést indítványozott mindkét vádlottra.

A vád szerint Jozef Rohácot Portik Tamás azért bízta meg Boros József megölésével, mert a sértett korábban terhelő vallomást tett rá és társaira.

Szlovákiában is gyilkossággal vádolják Rohácot. A kilencvenes évek végén egy rendőrtiszt, Robert Remiás megölése miatt indítottak hajtóvadászatot ellene. Akkor percekkel a kommandósok rajtaütése előtt sikerült megszöknie. Azóta is ártatlannak mondja magát Rémiás halálában.

Utána Prágában egy névrokonáról elnevezett utcában élt. 2011-ben egy közlekedési szabálytalanság miatt a papírjaival.

2015 januárjában egyszer már elvitték Szlovákiába Jozef Rohácot.