Hidegfront jön sok esővel, szélviharral

2016.02.23. 16:08

Hidegfront éri el az országot viharos széllel, záporokkal. A legerősebb széllökések főként a Bakonyban, az Alpokalján és a Dél-Dunántúlon átmenetileg a 70-80 kilométer/órát is elérhetik - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerda hajnalig erősen felhős vagy borult marad az ég, sokfelé esővel, záporral, sőt a magasabban fekvő helyeken reggelig havas eső, leginkább a Mecsekben havazás is lehet. Kora reggeltől felszakadozik a felhőzet, a délelőtt folyamán az összefüggő csapadékzóna elhagyja az országot.

Napközben futó záporokra számíthatunk, néhol jégdarával, a hegyvidéki területeken hózáporok is kialakulhatnak, elsősorban a Balassagyarmat-Szeged vonaltól keletre.

Napnyugta után egyre nagyobb területen kiderül az ég, felhősebb területek ekkor már csak a Tiszántúlon és a Nyugat-Dunántúlon lehetnek. A sokfelé erős északnyugati szelet kora reggelig viharos lökések kísérik, majd délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1, 6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet országszerte 8, 9 fok körül valószínű.

Viharral érkezik a hidegfront, nem árt figyelni, hova parkolForrás: Origo