Csúnyán összeugrott az MSZP Gyurcsányékkal

választás 2014 szavazás fülke
"Szavazófülkék" Dunaújvárosban, a Rosti Pál Általános- és Középiskolában
Vágólapra másolva!
A Fideszt segíti győzelemhez az MSZP azzal, hogy a 2014-es megállapodást felrúgva a szocialisták „ráindították” a saját jelöltjüket a Demokratikus Koalíció jelöltjére a dunaújvárosi időközi választáson, ahol a gyilkossággal gyanúsított fideszes politikus helyére választanak képviselőt. 
Vágólapra másolva!

Figyelmeztette az MSZP-t Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök pártja, a Demokratikus Koalíció (DK):

a két párt közötti korábbi megállapodás felrúgásával a Fidesz kezére juttatják a dunaújvárosi körzetet,

ahol június 5-én tartanak időközi választást, miután egy helyi vállalkozó meggyilkolása ügyében meggyanúsította a rendőrség Gál Rolandot, a Fidesz dunaújvárosi önkormányzati képviselőjét, aki emiatt lemondott képviselői mandátumáról.

Nincs összefogás a baloldalon

Mint arról az Origo beszámolt, ilyen előzmények után nem is lehetne jobb terepe a baloldali ellenzéknek arra, hogy könnyedén legyőzze a Fideszt az időközi voksoláson. Csakhogy az MSZP saját jelöltet indított Dunaújvárosban, felrúgva ezzel a demokratikus ellenzék 2014-es önkormányzati választásokkor született megállapodását, miszerint Dunaújvárosban a DK állíthat közös jelöltet.

A DK arra szólította fel az MSZP-t, hogy térjen vissza, és tartsa be a megállapodást.

Most először fordul elő, hogy az MSZP-nek kellene a DK jelöltjét támogatnia (...) az első alkalommal megszegte a megállapodást” – írták.

A 2014-es megállapodás szerint az a párt jogosult megnevezni a közös jelöltet az időközi választásokon, aki ezt 2014-ben eredetileg megtette. A DK emlékeztetett:

a DK beállt az időközi választásokon a szocialista jelölt mögé Újpesten, Tapolcán és Salgótarjánban is,

mert számukra „fontos a megállapodások betartása, az adott szó tisztessége”.

Veszélybe kerülhet a győzelem

A DK most figyelmeztette az MSZP-t, hogy a megállapodás egyoldalú felmondásával „a Fidesznek adják a gyilkossággal gyanúsított fideszes képviselő körzetét”, és azzal, amit tesznek, veszélyeztetik az ellenzéki győzelmet Dunaújvárosban.

Szavazófülkék Dunaújvárosban a 2014-es parlamenti választáson Fotó: Origo

Az Origo megírta, hogy a DK Huszti Zsoltot indítja a dunaújvárosi időközi önkormányzati választáson, míg az MSZP önálló jelöltje a korábban 14 évig az önkormányzatban az MSZP színeiben ülő Selyem József lett. A szocialisták szerint ideje véget vetni „a működésképtelen szövetségeknek”.