Haitiről is jött menekült

Vágólapra másolva!
Háromszázegy menekülttel és migránssal szemben intézkedett a rendőrség péntektől vasárnapig. Két elfogott embert embercsempészettel gyanúsítanak a magyar hatóságok.
Vágólapra másolva!

Vasárnap 61, szombaton 144, pénteken pedig 96 emberrel szemben intézkedtek tiltott határátlépés miatt a rendőrök - olvasható a rendőrség honlapján. Embercsempészettel két embert gyanúsítanak, két személlyel szemben közokirat–hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Az egyik embercsempészettel gyanúsított férfit Letenye közelében fogták el a nagykanizsai rendőrök. Az 52 éves pakisztáni férfi egy olasz rendszámú autót vezetett. Nála volt érvényes útlevéllel és olasz tartózkodási engedély, hat utasánál viszont nem volt

a szlovén-magyar határ átlépéséhez szükséges okmány.

Múlt héten hétfőtől vasárnapig 940 menekülttel és migránssal szemben intézkedtek a rendőrök. Egy héttel korábban - március 21-től 27-ig - ez a szám 822 volt.

Az ügyészség és a bíróság migrációval kapcsolatos bűncselekményekről megjelent tájékoztatói szerint az érkezők közül sokan vallották magukat afgánnak, iráninak, pakisztáninak. Jöttek észak-afrikai országokból, de volt, aki Haitiről vagy Srí Lankáról érkezett.