Dagad a kesztyűbotrány, cáfol a klinika

ÉPÜLET kéz laparoszkópiás műtét műtő optika TESTRÉSZ
Pécs, 2016. január 15. Egy orvos mutatja a háromdimenziós laparoszkóp optikáját a Pécsi Tudományegyetem Urológia Klinikáján 2016. január 15-én. A régióban 2015 decembere óta használják ezt az új technológiát, amely az urológusok számára megkönnyíti a műtéti tájékozódást, így komplexebb beavatkozások biztonságos elvégzése válik lehetővé. MTI Fotó: Sóki Tamás
Vágólapra másolva!
Nem korlátozzák a gumikesztyűk használatát a Semmelweis Egyetem bőrklinikáján – állítja az egyetem válaszul arra a hírre, hogy eszközhiány miatt két hete gumikesztyűk nélkül dolgoznak a helyi ápolók, sőt a vezetés be is tiltotta a védőeszközt.
Vágólapra másolva!

Nem tiltották be a gumikesztyűket a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikáján - üzente csütörtökön az egyetem, és azt is határozottan cáfolták, hogy a gumikesztyűk hiánya miatt műtétek maradtak volna el a klinikán.

Elfogyott, ezért betiltották?

Az orvostudományi egyetem közleménye azután jelent meg, hogy az Index megírta, a bőrgyógyászati intézménynél napi problémát jelent a higiénés és védőeszközök hiánya, annyira, hogy a gyorsan fogyó gumikesztyűk miatt egy értekezleten megtiltották az ápolóknak ezek használatát. Helyette csak nejlonkesztyűt viselhetnek – állította a portál.

A Semmelweis Egyetem cáfolja, hogy bármelyik klinikájukon korlátoznák a gumikesztyűk használatát Forrás: MTI/Sóki Tamás

Nincs korlátozás

A Semmelweis Egyetem szerint ehhez képest az említett értekezleten csak annyit döntöttek el, hogy "a műtéti használatra való gumikesztyűt a műtőben, míg a betegvizsgálatokhoz való egyszer használatos gumikesztyűt betegvizsgálatokra használják."

Az egyetem azt is hangsúlyozza,

egy klinikájukon sem korlátozzák a védőeszközök használatát,

márpedig a gumikesztyű is védőeszköznek számít.