Nem kér Aczél Endréből a Népszabadság

Aczél Endre 1986-1990 között az MTV Híradó főszerkesztője, majd 1989-től egy éven át A Hét főszerkesztője is volt
Vágólapra másolva!
Facebook-oldalán jelentette be Aczél Endre, hogy több cikket nem rendel tőle a Népszabadság, a Kiss László-botrányban tett hozzászólása miatt. Aczél korábban arról írt, hogy a csoportos nemi erőszak sportoló áldozata maga is „szeretett kefélni”.
Vágólapra másolva!

Nem tart tovább igényt Aczél Endre cikkeire a Népszabadság, a Kiss Lászó úszó szövetségi kapitány nemi erőszak-ügyével kapcsolatos Facebook-bejegyzése miatt. Ezt a lap főszerkesztője, Murányi András is megerősítette az Origónak.

Már nem vállalható

Murányi András elmondta, "az ominózus Facebook-poszt után kénytelen voltam úgy dönteni, hogy több cikket nem rendelünk Aczél Endrétől. Kedvelem mint embert, sajnálom, hogy ezt kell tennem, de ezek után

Aczél Endre hozzászólása miatt vált nemkívánatossá a Népszabadságnál Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Aczél Endre korábban Kiss László szövetségi kapitány csoportos nemi erőszak ügyével kapcsolatban azt írta Facebook-oldalán, hogy az áldozat – akit hárman erőszakoltak meg - „szeretett kefélni”.

A megjegyzés következéményeiről szintén Facebook-oldalán számolt be. "A NSZ 25 év után a »szeretett kefélni« miatt nem tart igényt a szolgálataimra. Örültök" - tette hozzá az újságíró.

Az Origo részletesen is írt az áldozathibáztatás magyar társadalmat mélyen átszövő jelenségéről.

"Végigkeféltük az uszodát”

A főszerkesztői döntésről szóló újabb Facebook-posztjában Aczél Endre egyébként idézett egy élsportoló neki küldött e-mailjéből is.

„Bandi, végigkeféltük az uszodát a szigeten. Így utólag, akár minket is feljelenthetett volna valaki. (...) Ha mondhatom neked, lehet, minket erőszakoltak meg...”