Véget ért a taxistüntetés Budapesten

Taxis tüntetés Budapesten Uber ellen 2016. április 26.
Vágólapra másolva!
Kedden újra utcára vonultak a taxisok Budapesten, hogy az Uber ellen tiltakozzanak. A tüntetők lezárták a Lánchíd egy sávját és Széchenyi teret. Ha nem érnek el eredményt, minden kedden demonstrálnának.
Vágólapra másolva!

Fél egy körül elkezdtek levonulni a taxisok a Lánchídról, illetve a Széchenyi térről, ezzel véget ért a keddre meghirdetett Uber-ellenes demonstráció. A szervezők azt mondták, hogy eredményesnek tartják a tüntetést.

A tüntetők lezárták a Lánchíd egy sávját is Forrás: Origo

Gottlieb Géza főszervező az Origónak azt mondta, hogy

amin szerinte 540 taxis vett részt. Tudósítónk szerint azonban a Széchenyi téren, illetve a Lánchídon dél körül már csak körülbelül 130-140 autó lehetett.

Minden kedden utcára vonulnának

A tiltakozók azt szeretnék elérni, hogy a vonatkozó törvényeket mindenkivel tartassák be. A szervezők szerint azonban eddig sem a fővárosból, sem a kormányzattól nem keresték őket kedden.

A tiltakozók szerint hiába a rendelet, ezt nem tartatják be Forrás: Origo

Ha úgy látják, hogy az ügyben továbbra sem lesz előrelépés, akkor minden kedden utcára vonulnának.

Kevesebb fuvarjuk van

„Sajnáljuk, hogy ez kellemetlenséget okoz a budapestieknek, de meg kell érteniük, hogy jelenleg egy egész ágazat küzd a fennmaradásért” - mondta az egyik szervező az Origónak. Korábban egy tiltakozó taxis azt mondta, hogy amióta az Uber jelen van az országban, körülbelül 25 százalékkal kevesebb fuvarja van.

„Mi egyetértünk a taxisokkal, az Uber szinte mindenhol problémát jelent” - mondta munkatársunknak egy holland házaspár a Széchenyi téren. Egy idősebb angol házaspár is hasonló véleményen volt: szerintük az Uber

nem forgat vissza semmit a helyi gazdaságba.

Dudaszóval ébresztettek

A taxisok kedd reggel 8 órakor kezdtek gyülekezni a Hősök terén. Innen a demonstrálók a Dózsa György út-Thököly út-Rákóczi út-Erzsébet körút-Teréz körút-Oktogon-Andrássy út-József Attila utca-Széchényi István tér-Lánchíd-Clark Ádám tér-Fő utca-Bem rakpart-Batthyány tér-Fő utca-Clark Ádám tér-Lánchíd útvonalon a Széchényi István térre mentek.

A Hősök teréről indultak reggel Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A taxisok megfordultak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium épületénél is, ahol dudálással akarták "felébreszteni a dolgozókat", akik szerintük elaludtak Uber-ügyben.

Így nézett ki felülről a menet

A taxisdemonstrációról a Drone Media Studio forgatott drónos videót:

Részeg afgán fiúk erőszakolhattak meg egy 21 éves lányt Bécsbenhttp://www.life.hu/news/20160425-reszeg-migransok-eroszakolhattak-meg-egy-21-eves-lanyt-becsben.htmlA gyanú szerint három afgán származású férfi megsebesített és megerőszakolt egy fiatal nőt Bécsben.NewsThinkstock29 évesen meghalt a világhírű amerikaifutball-játékos, Ron Bracehttp://www.life.hu/news/20160425-ron-brace-meghalt-29-eves-volt-a-sztarjatekos-halalnak-oka-egyelore-ismeretlen.htmlA sportoló a Massachusetts állambeli Springfield városában hunyt el, méghozzá a saját otthonában. A halálának oka eddig ismeretlen. News--Földrengés volt Zalában, többen is érezték http://www.life.hu/news/20160425-foldrenges-volt-hetfo-reggel-zala-megyeben-tobben-is-ereztek.htmlKisebb földrengés volt hétfő reggel Zala megyében, a Nagykanizsához közeli Sand térségében, de károk nem keletkeztek. NewsThinkstockFülesmakival fizetett a szexért egy bedrogozott férfi - Fotó!http://www.life.hu/news/20160425-bedrogozott-kisallatkereskedo-oregon-fulesmaki-volt-a-fizetseg-cuki-foto-az-allatrol.htmlAz Oregon állambeli Eugene rendőrségére még márciusban jött a bejelentés, miszerint kiraboltak egy kisállat-kereskedést. A helyszínről egy darab fülesmaki tűnt el, aki nem mindennapi kalandokat élhetett át. NewsOrigoGusztustalan! Fekáliával szennyeződött jég a gyorsétterembenhttp://www.life.hu/news/20160425-fekaliaval-szennyezodott-jeget-talaltak-a-gyorsetteremben.htmlÁtfogó élelmiszer-higiéniai vizsgálat során derült ki, hogy az étteremlánc egyik üzletében fekáliával szennyezett jég kerül az üdítőkbe. News--Mindenki ilyet akar! Hiánycikk lett György herceg fürdőköpenyehttp://www.life.hu/news/20160425-hianycikk-lett-gyorgy-herceg-furdokopenye-amelyben-barack-obamaval-talalkozott.htmlAz internet sztárja a hétvégén kétségkívül a kis György herceg volt, aki monogramos köntösben és házi papucsban találkozott Barack Obamával. A vírusként terjedő fotónak azonban nem csak a brit királyi család rajongói örülhettek, hanem a cég is, amelynek fürdőköpenyét a kis herceg viselte. NewsOrigo