Soron kívüli biztonsági ellenőrzés lesz a budapesti repülőtéren

Budapest, 2016. március 22. A Terrorelhárítási Központ (TEK ) páncélozott szállító harcjárművei a Liszt Ferenc-repülőtér parkolójánál 2016. március 22-én, miután a reggeli brüsszeli robbantások nyomán Magyarországon ideiglenesen elrendelték a terrorkészültség kettes, magas fokozatát. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A kormány döntött: valamennyi érintett szervezet bevonásával soron kívül biztonsági ellenőrzést hajtanak végre a Liszt Ferenc-repülőtéren - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Vágólapra másolva!

Kontrát Károly Török Zoltán dandártábornokkal, a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság vezetőjével a Légiközlekedés-védelmi Bizottság ülését követően tartott sajtótájékoztatót.

A Terrorelhárítási Központ páncélozott szállító harcjárművei a Liszt Ferenc-repülőtér parkolójánál a brüsszeli merényletek után Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az államtitkár azt mondta, a bizottság soros ülésének napirendjét kiegészítették az isztambuli Atatürk-repülőtéren végrehajtott terrortámadás utáni helyzet elemzésével, és a bizottság megfogalmazta észrevételeit, javaslatait, hogy az utasok és repülők biztonsága "továbbra is teljes mértékben biztosított legyen".