Megint bajba kerülhet Volner az eltemetett cége miatt

Vágólapra másolva!
Mindent a felesége nevére íratott a Jobbik alelnöke Volner János, akinek korábban a cége cégtemetőben végezte. Ha ezt azért tette, hogy vagyonát megmentse, akkor valószínűleg hibázott, az általunk megkérdezett jogász szerint, ahogy a vagyon, úgy az adósság is közös a házastársak között. Volner néhány napja lebukott: egy fiatal nővel fotózták le a bokrok között. Később ő maga is beismerte, hogy kapcsolatban él vele. 
Vágólapra másolva!

Egy kietlen helyen töltött el húsz percet a bokrok között a Jobbik frakcióvezetője, egy fiatal nővel, majd miután meglátta, hogy fotózzák, elhajtott. Nem sokkal később a nős Volnert megkérdezték az újságírók a történtekről, ő azonban az esetre nem reagált. Volner azóta közösségi oldalán elismerte, hogy - ahogy ő fogalmaz-, "hosszú ideje magánéleti kapcsolatban él a fiatal nővel, akivel lefotózták". És azzal magyarázta, hogy megálltak a bozótosban, hogy a nőnek pisilnie kellett.

A Ripost írt erről először és ők azt is kiderítették, hogy a fiatal nő a Jobbik-frakció jogásza, így pedig együtt dolgozott az elmúlt időszakban Volner János feleségével, gyerekei anyjával. Volner Beatrix ugyanis nemcsak a frakció tanácsadója, de férje titkárnője is.

A megcsalt asszony és Volner válópere rövidesen megkezdődik. Az ügy érdekessége, hogy ugyan a gazdasági vállalkozásaik, a cégtemetőbe került kft.-jük közös volt – amiről akár a megcsalás után korábban eltitkolt dolgokat is mondhat el a nő a bíróságon -, de elvben akár teljesen ki is semmizheti a férjét, ugyanis korábban közös ingatlanjaik ma már kizárólag az asszony nevén vannak.

Volner ugyanis - aki egyben a Jobbik alelnöke is - minden egyes komoly ingatlanukat az asszony nevére íratott. Így egy 1500 m2-es telken álló 180 m2-es családi házat, egy üdülőt Budapesten a XI. kerületben, Zalatárnokon egy 3229 m2-en szőlőt, Pusztaedericsenben egy szántót és legelőt, és Szentkozmadombján egy beépítetlen belterületet.

Volner János Forrás: MTI/Soós Lajos

Mindezt elképzelhető, hogy azért tette, mert attól tartott, hogy a cégtemetőben végzett cégei miatt bajba kerülhet. Ezzel kapcsolatban az általunk megkeresett jogász azt mondja, ennek házastársi közös vagyon szempontjából gyakorlatilag nincs jelentősége. Hiszen ahogy a vagyon, úgy a tartozás is általában közös a házastársak között. Így ahogy Borbély Zoltán ügyvéd fogalmaz, ha esetlegesen bármilyen eljárás indul, ami a közös vagyont is érintheti, ha nincs egy házastársi vagyonjogi szerződésük, úgy az a feleségét, ezzel együtt a közös ingatlanokat is érintheti, hacsak az nem tartozik a házastársi külön vagyonba.

Eredetileg az ATV hozta nyilvánosságra, hogy Volner cégét a Gavron Kft-t az „iregszemcsei cégtemető" nevű kiterjedt bűnügy egyik – időközben elítélt – szereplője vette meg: a cégtemetőben több száz, tartozással terhelt cég „tűnt el". Köztük a Volner által alapított Gavron is, amely a Szekszárdi Törvényszék tájékoztatása szerint 12,3 millió forint adótartozással vált fantommá. A vevő százezer forintért vette meg Volneréktól a Gavront.

Az ATV.hu korábban NAV dokumentációkra hivatkozva azt írta, hogy jóval a cég eladása előtt, konkrétan 2006 és 2007 során keletkezett több mint tízmillió forint adóhiány, miután Volnerék jogosulatlanul vontak le általános forgalmi adót. Volner akkor beperelte az ATV-t, de a pert elvesztette, és mint a Magyar Idők cikkéből nem rég kiderült, az ítéletet nem fellebbezte meg.

De ezen felül további három cég, a Volner Bútor, a Prezent Bútor és az Építőanyagpláza is Volnerhez köthető. Közös a cégekben, hogy mind a hármat rövidebb-hosszabb működés után a Cégbíróság törölte, ami jellemzően fizetésképtelenség, behajthatatlan adótartozás illetve a cég fantommá válásának megállapítása után következik be.