Két új mentési pont a Tisza-tó térségében

Nyaralás a Tisza-tónál, a tó legnagyobb strandja Abádszalókon
Vágólapra másolva!
A kiskörei és az abádszalóki állomáshellyel nőtt a térségben élők biztonsága. A Tisza-tó mentőellátását elsősorban a tiszafüredi, a kunhegyesi és a poroszlói mentőegységek végzik.
Vágólapra másolva!

A mentési pont olyan állomáshely, ahová valamelyik mentőállomás mentőegysége a reggeli váltás után egy bizonyos időszakra – rendszerint az esti váltásig – kitelepül, így szükség esetén közelebbről indulhat és gyorsabban érkezhet a beteghez.

A kiskörei mentési pontra az Országos Mentőszolgálat a hevesi állomásról egy nappali 12 órás mentőegységet vezényel ki, a közvetlen ellátási körzetbe Tiszanána és Kömlő tartozik.
Abádszalók a kunhegyesi mentőállomás tágabb ellátási körzetének része. Vonzáskörzetében három olyan település van – Tiszabura, Pusztataskony, Tiszaderzs –, amelyet sokkal gyorsabban megközelíthetnek majd. A Tisza-tó mentőellátását elsősorban a tiszafüredi, a kunhegyesi és a poroszlói mentőállomás mentőegységei végzik.

A Tisza-tó legnagyobb strandja Abádszalókon van, az új mentési ponttal nőtt a nyaralók biztonsága Forrás: MTI/Mészáros János

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-igazgatója elmondta, a Tisza-tó látogatottsága, így a mentőellátás igénybevétele még nyáron is jelentősen időjárásfüggő. Szezonálisan, emelkedő feladatszám esetén a szolgálati idő átrendezésével követik a fokozottabb igénybevételt.

Ha erős a szezon, Kunhegyesen pluszkocsit állítanak szolgálatba.

Győrfi Pál hangsúlyozta, a mentőszolgálat fontos célja, hogy a sürgős esetekben gyorsítsa a helyszínre érkezést. Ennek egyik módja a mentőállomás-hálózat sűrítése.