Ragyogó napsütésre és melegre számíthatunk

Kőrösi Csoma Sándor
Budapest, 2016. augusztus 29. Diákok a baptista iskolák országos tanévnyitó ünnepségén a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban 2016. augusztus 29-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Ragyogó napsütés

Csütörtökön, szeptember első napján ragyogó napsütésre és nyáriasan meleg időre számíthatunk. Eső nem lesz. Reggel ismét friss idő valószínű 12 fok körüli hőmérséklettel.

A maximum 28 fok körül várható.

Pénteken sok napsütés és kevés gomolyfelhő ígérkezik. Továbbra sem kell csapadékra számítani. A friss reggelt meleg délután követi: a csúcshőmérséklet 26 és 30 fok között alakul.

Szombaton folytatódik a nyárias, napos, meleg időjárás. Száraz marad az idő, csapadék nem alakul ki. Nem lesz változás a hőmérsékletben sem: 25-30 fok között alakul a délutáni órák hőmérséklete.

Vasárnap napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de zápor, zivatar inkább csak az esti óráktól fordul elő. Több helyen mutathatnak 30 fok feletti értékeket a hőmérők.

Országszerte évnyitók lesznek ma Forrás: MTI/Mohai Balázs

Javul a közlekedési kapcsolat

A tanítási időszak kezdetétől, 2016. szeptember 1-jétől a 8E és a 108E járatszámú autóbuszok mindkét irányban megállnak a Csömöri úton lévő Cinkotai út elnevezésű megállókban. A BKK intézkedésének köszönhetően jelentősen javul a Cinkotai út térsége és a belváros közötti közlekedési kapcsolat.

Az újonnan megálló járatok mindegyike gyors eljutást biztosít a Bosnyák térre, Zugló vasútállomáshoz, a Keleti pályaudvarhoz, valamint a belvárosba. A közvetlen kapcsolatok száma is növekszik, mivel a 8E és a 108E járatok a budai oldalon a Hegyalja út érintésével közlekednek Kelenföld vasútállomás és Gazdagrét felé.

Boldog névnapot

Szeptember 1. az év 245. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 121 nap van hátra.

Ma az Egyedeket és Egonokat ünnepeljük.

Az Egyed férfinév a görögből latinosított Aegidius rövidült formája. Jelentése: pajzsvivő. Más vélemény szerint a régi magyar Egyed személynév az egy számnév vagy a szent jelentésű egy szó (ami ma az egyház szóban él) -d kicsinyítőképzős származéka. Jelentése ez utóbbi esetben egyetlenke vagy elsőszülött, illetve szentecske.

Az Egon germán eredetű férfinév, amely az Ecke- és Egin- kezdetű neveknek, főként az Eckehard névnek az önállósult rövidülése. Az Eckehard név elemeinek a jelentése: kard(hegy) és erős, merész.

Távkapcsoló

Csütörtökön nemcsak az iskola indul, de a Viasat3-on a direkt szerény képességű játékosokat felvonultató vetélkedő, az Észbontók is, jön a harmadik évad. A Coolon a Foglalkozásuk: amerikaiból nézhetünk meg egy újabb részt 23.05-től, a LifeNetworkön újabb Sokkoló függőségeket ismerhetünk meg, a Foxon a Wayward Pines második évadjába kezdhetünk bele, ha lemaradtunk volna a hétfői premierről.

Mozipremierek

  • A művészet templomai: BOSCH - A gyönyörök kertje
  • Jonas Kaufmann: Egy est Puccinivel
  • Mestergyilkos: Feltámadás
  • A remény receptje
  • Szexkemping