Előzetesbe került a harapós külföldi rabló

Vágólapra másolva!
Késsel és foggal küzdött a rendőrség szerint az arabul beszélő józsefvárosi támadó, most előzetesben várja az ügyében hozott ítéletet.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a 26 éves külföldi férfit, aki a rendőrség szerint 10 percen belül két erőszakos támadást is elkövetett péntek este, a józsefvárosi Nagyfuvaros utcában.

Ráugrott a kocsira

Az arabul beszélő férfi először egy autó utasaira támadt rá: kiugrott a kocsi elé, majd

a motorháztetőre ülve pénzt követelt a vezetőtől.

A sofőr unokatestvére kiszállt az autóból, hogy elküldje az idegent – dulakodásba keveredtek, a gyanúsított pedig kést kapott elő nadrágzsebéből.

Lassított autós üldözés

A pengét látva a sofőr rokona menekülőre fogta, a rabló utána rohant, a sort pedig az autós zárta, aki lassan gurulva követte őket.

A támadó viszont dührohamot kapott az autós kísérettől – visszafordult, a kést a szélvédőbe vágta, majd elmenekült a helyszínről.

Kérlelt, lopott, harapott

A rablás tervét azonban nem adta fel: pár perc múlva egy járókelőt szemelt ki – sérüléseire hivatkozva arra kérte a sértettet, hogy hívjon neki mentőt, közben azonban megpróbálta kizsebelni.

A sikertelen lopási kísérletből ismét dulakodás lett,

a rabló kétszer megharapta áldozatát,

majd újra elfutott. A riasztott rendőrök azonban pár percen belül elfogták, még a Nagyfuvaros utca közelében.

A felfegyverkezve elkövetett garázdasággal és rablással gyanúsított külföldire a Fővárosi Főügyészség előzetes letartóztatást kért.

Arra hivatkoztak, hogy az oltalmazott menekült státuszú férfinak nincs igazolt magyarországi jövedelme és tartózkodási hely, így fennáll a szökés, bűnismétlés veszélye is - a bíróság pedig elrendelte a kényszerintézkedést.