Ennyi volt a jó idő, nyugodtan öltözzön rétegesen

Köpönyeg.hu
Köpönyeg.hu
Vágólapra másolva!
Nem sok jót ígér a Köpönyeg.hu időjárásjelentése nekünk a hétre. Ma például tovább folytatódik a hidegfronti hatás és meglehetősen hűvös lesz. De a hét második fele sem ígér sokkal jobbat. Szokjon hozzá, itt van az ősz, érdemes rétegesen öltözni és esernyő is legyen önnél.
Vágólapra másolva!
Köpönyeg.hu Forrás: Origo

Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és észak felől sokfelé várható eső, záporeső - írja a Köpönyeg.hu. Az északi, északnyugati szél nagy területen lesz erős. Tovább csökken a hőmérséklet:

délután már csak 11 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk. Folytatódik a hidegfronti hatás.

Szerdán északeleten tartósan borongós idő valószínű ismétlődő esőkkel. Máshol felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, de futó záporok itt is előfordulnak. Még tovább hűl a levegő, délután mindössze 8 és 13 fok között alakul a hőmérséklet. Több helyen fokozódik viharossá az északi szél.

Készüljön fel rá, fájhat majd a feje

A keddi kettős fronthatás szerdán is éreztetni fogja hatását, ilyenkor hideg és a meleg frontok egyszerre vannak jelen a légkörben. Kettős fronthatás jelenlétekor a tüneteket mind a hideg, mind a meleg frontra érzékenyek egyaránt érezhetik. Jellemző tünetek a fejfájás, levertség, álmatlanság, ingerlékenység, lassúbb reakció, csökkent koncentráló képesség, de felerősödhet a depresszióra való hajlam kialakulása is. Kettős fronthatás esetén felerősödnek a reumatikus és a görcsös fájdalmak is.

Csütörtökön újabb nedves léghullámok éri el hazánk térségét, és többfelé számíthatunk esőkre, záporokra. A magasabb hegyeinkben akár havas eső is eshet. Az északnyugati szél alig csillapodik. 6 és 13 fok között alakul a legmelegebb órák hőmérséklete.

Pénteken változóan felhős időre van kilátás, szórványosan újabb záporokkal. Kissé mérséklődik, de még így is élénk lesz az ÉNy-i légmozgás. 9-14 fok valószínű.

Szombaton gyakran lesz erősen felhős az ég, de csak elszórtan fordul elő csapadék. Kissé melegszik a levegő: 11 és 15 fok közé kúszik a hőmérő higanyszála.

Vasárnap erősen felhős idő ígérkezik, elsősorban a délnyugati tájakon többfelé esővel. 13 fok körül várható a maximum.