Ma is felhőkre ébred az ország

időjárás szél szeles eső esős ősz tavasz
A woman walks past a window with raindrops distorted by the heavy wind in Norddeich, Germany, 28 July 2015. Photo: Carmen Jaspersen/dpa
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Szerdán folytatódik a borongós időjárás, de már többször bukkanhat elő a nap - írja a Köpönyeg.hu. Szórványosan várható eső, záporeső.

10 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Csütörtök napközben tovább vastagszik a felhőzet, és egyre többfelé kezdődik esőzés. Gyakran élénkül meg a délkeleti szél. A hőmérsékletben alig lesz változás: marad a 11-12 fok körüli maximum.

Péntek estig folytatódik a borús, csapadékos idő. Sokfelé valószínű újabb eső, záporeső. A szél északnyugatira fordul. 8 és 13 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Hétvégén változóan felhős lesz az ég, legalább pár órás napsütéssel. Számottevő csapadék már sehol sem fordul elő. 10 és 16 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Boldog névnapot

Október 19. az év 293. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 73 nap van hátra.

Ma a Nándorokat ünnepeljük.

A Nándor régi magyar személynév, a nándor népnévből származik, a jelentése dunai bolgár. A 19. században felújították a Ferdinánd magyarosítására.

Távkapcsoló

22 órától jön a G. I. Joe: A Kobra a TV2-n, sokak számára azonban a szerda az RTL Klubon futó Szulejmánt jelenti. A Duna TV A Nap utcai fiúkkal készül október huszonharmadikára, az OzoneNetworkön a Fedezd fel! Föld 2050-ből megtudhatjuk, hogy milyen lesz a bolygónk úgy harminc év múlva, miközben a Mozi+-on egy igazi klasszikus akciófilm, a Vörös zsaru várja a nézőket.

Mozipremierek

  • Lángelmék
  • Jack Reacher: Nincs visszaút
  • Gagarin
  • Az utolsó király
  • Érettségi