Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön borult időre és sokfelé esőre számíthatunk - Köpönyeg.hu. Főleg a Dunántúlon kiadós mennyiségű csapadék eshet. Keleten a DK-i, nyugaton az É-i szél élénkül meg. A csapadékos idő hatására gyengül a nappali felmelegedés:

10-11 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken folytatódik a kellemetlen, borongós időjárás. Többfelé várható újabb eső, záporeső. Csak rövid időszakokra bukkanhat elő a nap. 10 és 15 fok között alakul a csúcsérték.

Szombaton a nap első felében még sokfelé eshet az eső, majd a déli óráktól nyugat felől felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap. Feltámad az ÉNy-i légmozgás.

Vasárnap a hajnali párásság megszűnése után változóan felhős lesz az ég. Csapadék már nem fordul elő. 15 fok köré erősödhet a nappali felmelegedés.

Boldog névnapot

Október 20. az év 294. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 72 nap van hátra.

Ma a Nándorokat ünnepeljük.

A Vendel a német Wendelin név rövidülése, ez pedig a Wendelmar névből ered. A Wendel névelem jelentése valószínűleg vandál (egy néptörzs neve). Női párja: Vendelina.

Távkapcsoló

A TV2-n 22 órakor indul egy új sorozat egy mizantróp, mogorva zsaruval, Backstrom nyomozóval a címszerepben, akit az Office-ból ismert Rainn Wilson alakít. Az RTL Klubon folytatódik a Helyszínelők, a Viasat3-on pedig a Ron kapitány című vígjátékot csíphetjük el az Észbontók után. Az OzoneNetwork a tengerentúlra visz, az Amerika madártávlatból című sorozatból ad újabb részt.

Mozipremierek

Lángelmék
Jack Reacher: Nincs visszaút
Gagarin
Az utolsó király
Érettségi