Embertelen düh: halálra rugdosta, égette áldozatát

Vágólapra másolva!
Szerelme kidobta, részeg kábultságában pedig egy hajléktalanon állt embertelen bosszút a gyöngyösi férfi – összerugdosta áldozatát, fején ugrált, majd fel is gyújtotta a testét.
Vágólapra másolva!

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja a Heves Megyei Főügyészség azt a gyöngyösi férfit, aki a vád szerint halálra rugdosott egy 59 éves hajléktalant Hatvanban.

Nem kellett a szerelme

A gyilkosság brutalitása még a tárgyilagos hangvételű ügyészségi közleményen is átsüt, mint írják, a vádlott embertelen módon végzett áldozatával.

A vádirat szerint a férfi idén áprilisban Hatvanba utazott, hogy kibékítse volt barátnőjét. Visszautasították, de ahelyett, hogy hazatért volna,

céltalanul sétált a városban, és közben egyre többet ivott.

Fél órán át rúgta-taposta

Lődörgése közben beesteledett. Éjfél körül aztán egy árkádsoron állt meg pihenni, ahol megismerkedett egy szintén részeg, 59 éves hajléktalan férfival.

Röviden beszélgettek, majd a fedél nélküli férfi aludni tért, és a földre feküdt. A továbbiakra már nincs magyarázat: a vádlott ismeretlen okból felugrott, és rugdosni kezdte az alvót.

A bántalmazás közel fél órán át tartott, az elkövető kisebb-nagyobb megszakításokkal

több mint ötvenszer rúgta fejbe,

és közel harmincszor mellkason az időközben védekezésre képtelenné vált áldozatot, taposta, és ugrált is rajta.

Elsétált az égő test mellett

Végül gyufával felgyújtotta a még ekkor is élő sértettet. Elment, majd később visszatért, újra

elsétált a lángoló holttest mellett.

A gyilkos ezután értesítette a rendőrséget, feladta magát, tettét viszont később sem tudta megindokolni.

A vádhatóság fegyházbüntetést kér a férfire, ami a bűncselekmény súlya miatt tényleges életfogytiglani elzárást is jelenthet – és azt, hogy fizesse meg az eljárással járó félmilliós perköltséget.