Erős széllel és lehűléssel kezdődik a hét

időjárás napsütés Duna nap  Budapest
Szombaton is kellemes, tavaszias idő várható.
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Erős széllel és lehűléssel kezdődik a hét, helyenként akár mínusz 10 Celsius-fok is lehet. Többfelé várható a csapadék is, eső, havas eső, néhol hózápor - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a sok napsütés mellett napközben főleg Kelet-Magyarországon és északnyugaton alakulhat ki néhol futó hózápor. A Dunántúlon, valamint a főváros környékén többfelé megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között lesz, északkeleten a szélvédett helyeken mínusz 3 fok alatt alakul. A nappali maximumok 3-7 fok között várhatók.

Kedden napos időre lehet számítani, délután északkeleten fordulhat elő néhol futó hózápor. Élénk, főleg a Dunántúlon többfelé erős lesz a légmozgás. A leghidegebb órákban mínusz 8 és mínusz 3 fok, de a szélcsendes, fagyzugos helyeken akár mínusz 10 fok is lehet. Napközben 2-5 fokig melegszik a levegő.

Szerdán, november utolsó napján is napos időre lehet számítani. Estétől északon elszórtan havazás, havas eső is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 3 fok között, a szélcsendes helyeken akár mínusz 10 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 2-6 fok között várható.

Boldog névnapot

November 28. az év 333. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 33 nap van hátra.

Ma a Stefániákat ünnepeljük.

A Stefánia az István férfinév női párja.

Távkapcsoló

19.25-kor nézze meg a Bumm!-ot a TV2-n, Liptai Claudia egykori vetélkedője Till Attilával indult újra a napokban. 21 órakor Flúgos futam a Viasat3-on, ez az Amazing Race magyaros verziója, több országon áthaladó, kalandos és néha vicces reality. 22 órától pedig korunk egyik legmenőbb sorozata, a The Walking Dead folytatódik új epizóddal a FOX-on.

Mozipremierek

  • Szövetségesek
  • Vaiana
  • A mélység kalandora
  • A szobalány
  • Underworld - Vérözön
  • #sohavégetnemérős
  • Én, Daniel Blake
  • Egy szívroham miatt életében először tétlenségre ítélték, így a rehabilitációs idő...
  • Halj már meg!