Kemény mínuszok és ónos eső várnak ránk

IDŐJÁRÁS párás Országház ködös IDŐJÁRÁS párás Országház ködös Budapest, 2009. december 26.
Ködbe burkolózik az Országház épülete, miután az évszakhoz képest szokatlanul meleg időjárás miatt párafelhő alakult ki a Duna felett december 25-én késő délután. A
Budapest, 2009. december 26. Ködbe burkolózik az Országház épülete, miután az évszakhoz képest szokatlanul meleg időjárás miatt párafelhő alakult ki a Duna felett december 25-én késő délután. Az eddigi 1983-ban mért 16,2 Celsius-fokos országos melegrekordot sokfelé meghaladta a hőmérséklet az országban. A legmelegebbet: 21,2 Celsius-fokot a Baranya megyei Sellyén mérték. A fővárosban a csúcshőmérséklet délelőtt 12,8 Celsius-fok volt, ez még nem érte el a szintén 1983-ban mért 13,5 fokos rekordot. MTI Fotó: Varga László
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre. 
Vágólapra másolva!

Hétfőn erősen felhős, párás időre számíthatunk – írja a Köpönyeg.hu. Főleg a nap első felében fordul még elő hószállingózás, ÉNy-on szitálás.

Reggel -7 és 0, délután -3 és +4 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Kedden változóan felhős időre van kilátás, majd estétől párássá válik a levegő. Csapadék nem lesz. Reggel -4, délután +2 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán erősen felhős, párás, több helyen tartósan ködös idő várható. Csak elvétve alakul ki hószállingózás. A délkeleti szél néhol megélénkül.

Csütörtökön marad a felhős, párás idő. Néhol tartósan megmarad a köd. Ónos szitálás, hószállingózás bárhol előfordul. Reggel országos fagy lesz, és délután is csak +1 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Tömeges baleset az M3-as autópályán – három ember meghalt, rengeteg a sérült.

Új szereplő a tragikus buszbalesetben. Megszólalt annak az utazási irodának a tulajdonosa, amelynek a busza éjjel felborult az M3-oson, három utas halálát és 31 sérülést okozva.

Az év legemlékezetesebb pucérkodásai a moziban. Erotikus, vicces, meghökkentő és megrázó meztelenkedések egyaránt kerültek az összeállításunkba.

Elvitték a 27 milliós fődíjat, megvan az X-Faktor győztese. A hatodik X-Faktor fináléjában Opitz Barbara, Mata Ricsi és Dmitrij Gorbunov küzdött a fődíjért.

Dupla fizetésért vitte Simicska a Hír TV-hez Kálmán Olgát. A Blikk információi szerint Kálmán Olga az egész ATV legjobban fizetett munkatársa volt, Simicska Lajos azonban dupla fizetéssel csábította el a Hír TV-hez.

A műszaki egyetemre egy megszeppent, sánta cirmoshoz és a gazdájára támadó, harapós házimacskához riasztották az Illatos út állatmentőit. Megnéztük, hogyan dolgoznak élesben, és mi történik a riasztás után, amikor kivonul a FÖRI Állategészségügyi Szolgálata:

Boldog névnapot

December 19. az év 354. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 12 nap van hátra.

Ma a Violákat ünnepeljük.

A Viola latin eredetű női név, mely az ibolya virág (Viola arvensis) latin nevéből származik, és sok nyelvben vált női névvé.

Távkapcsoló

A TV2 Adrien Brody sci-fijét, a Ragadozókat adja A szultána után, az RTL Klubon a Dr. Csont tizenegyedik évadja folytatódik. A Viasat3-on a végéhez ér a Flúgos futam, majd jön a Lakástalkshow Lovász Lászlóval, az OzoneNetworkkel pedig Indiába utazhatunk 21 órától.

Mozipremierek

  • Énekelj!
  • Miért pont Ő?
  • Olli Mäki legboldogabb napja
  • Váratlan szépség
  • Hóesés Barcelonában