Andor Lászlót indíthatja a baloldal 2018-ban

László Andor EU biztos interjú  2014. október 13-án
László Andor EU biztos interjút 2014 október 13
Vágólapra másolva!
Andor László közgazdász, volt uniós biztos lehet a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje 2018-ban – tudta meg a Magyar Idők. A lap több forrásra hivatkozva írta meg, hogy Andor László mellett sokan azért állnak ki, mert ő egy "tiszta ember", munkásságát elismerik és nem keveredett botrányba az elmúlt évtizedek alatt.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött a miniszterelnök-jelöltek válogatása a baloldalon – írta meg a Magyar Idők. Andor László volt uniós biztos mellett nem csak a szocialisták, hanem a Demokratikus Koalíció, valamint az Együtt is kiáll.

Andor László közgazdász, a közgazdaság-tudomány kandidátusa, egyetemi docens, a neomarxista Eszmélet című társadalomkritikai folyóirat egykori főszerkesztője. 2005 és 2010 között a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatósági tagja volt. 2010–2014 között az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosaként tevékenykedett.

Andor László lehet a baloldali miniszterelnök-jelölt Fotó: Szabó Gábor - Origo

Van pártpolitikai múltja is: Andor László

1998 óta a Magyar Szocialista Párt (MSZP) közgazdasági tagozatának vezetőségi tagja,

2005 óta tiszteletbeli társelnöke. 1998 és 2005 között a tagozat által kiadott Álláspontok című gazdaságpolitikai folyóirat szerkesztője. Az MSZP delegáltjaként 2002 és 2005 között a Fővárosi Közgyűlés Európai Integrációs és Külügyi Bizottságának tagja volt. Korábban az ellenzéki pártok azt nyilatkozták, hogy olyan emberre lenne szükség a miniszterelnöki poszton, aki egyrészt elhivatott politikai irányban, viszont nem támadható, elismert szakember.