Lázár János: Új szakaszába lép Makó fejlesztése

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos heti sajtótájékoztatója
Budapest, 2016. november 3. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos heti sajtótájékoztatóját tartja az Országházban 2016. november 3-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A makói térségben sikerült a beruházásokhoz politikai többséget teremteni - mondta.
Vágólapra másolva!

A makói térségben sikerült a beruházásokhoz politikai többséget teremteni, a Maros-parti városban elkezdődhet az új könyvtár építése, a fürdő bővítése és a Honvéd városrész rehabilitációja - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A térség fideszes országgyűlési képviselője a makohirado.hu oldalon megjelent interjúban az év legnagyobb eredményének a Contitech állami támogatását tartja. A beruházást 1,05 milliárd forinttal segítette a kormány, a fejlesztésnek köszönhetően több mint kétszáz munkahely létesült.

Új könyvtár Makovecz tervei alapján

A Makovecz Imre tervei alapján készülő új könyvtár építésére a kormány több mint 2,5 milliárd forintot ítélt meg. Amint a fürdőfejlesztés kiviteli tervei elkészülnek, a Hagymatikum bővítéséhez is támogatást ad a kormány. A makói önkormányzat feladata, hogy elkészítse e terveket - jelezte Lázár János.

Az önkormányzat 2,7 milliárd forint uniós támogatást kap, amelyet döntő mértékben 2017-ben és 2018-ban használhat fel.

Ilyen mértékű fejlesztési forrás érzékelhető változásokat eredményez a városban, érdemben javul Makó fejlettsége, évtizedes nehézségeket lehet orvosolni.