Hiller István nem akar újabb baloldali összefogást

Pintér Attila; Hiller István; Molnár Gyula Magyar Szocialista Párt (MSZP) országos választmányának elnöke
Kaposvár, 2016. október 22. Hiller István, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országos választmányának elnöke felszólal a párt választmányi ülésén Kaposváron 2016. október 22-én. Mellette Molnár Gyula párelnök (j2) és Pintér Attila, az MSZP városi elnöke (j). MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
„A 2014-ben már kipróbált baloldali összefogás eredménytelen, ha rajtam múlik, ilyen mechanizmusú összefogás nem lesz még egyszer” - mondta Hiller István a Pesti Srácoknak adott interjúban. Az MSZP választmányi elnöke szerint karakteres pártra van szükség a választási győzelemhez.
Vágólapra másolva!

Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke, az MSZP választmányának elnöke azt mondta, hogy 2018-ban a győzelem a cél, de ehhez

az MSZP-nek meg kell határoznia a karakterét,

saját véleményt kell alkotniuk országról, nemzetről, Európáról. „Ha nincs saját állításod, nem hat a kritika a kormánnyal szemben. Az állító mondatok követe vagyok az MSZP-n belül” – fogalmazott Hiller István.

Hiller István szerint még nincs itt az ideje, hogy megnevezzék Orbán Viktor kihívóját Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Újjáépítés

„Botka Lászlóval inkább jó viszonyban voltam, mint nem. Hatalomtechnikai összefogás egyáltalán nem történt az ő kárára” - mondta arra válaszolva, hogy a szegedi polgármester ezzel vádolta. „Az volt, és én ezt világosan elmondtam a kongresszus előtt, hogy a hosszú távú gondolkodást, az értelmiségi holdudvar újraépítését fontosnak tartom. A személy e tekintetben nem volt számomra meghatározó, akkor is ezért a feladatért indultam volna, ha nem ő az ellenfél. Botka Lászlót jó polgármesternek tartom, de a stratégiaalkotást meggyőző fölénnyel az én kezembe adta a kongresszus. Demokratikus döntés volt” - tette hozzá.

Hiller szerint a Demokratikus Koalíció létezéséről mindenkinek meglehet a véleménye, de a párt van. A DK-nak pedig van egy elnöke. Gyurcsány Ferenc személye lehet megosztó, bár e tekintetben már a kormányoldalon is vannak vele versenyképes politikusok. „Őszintén mondom, engem nem más párt foglalkoztat, és nem más pártelnök.

Ne ölelgető karok elől meneküljünk,

hanem dolgozzunk” - tette hozzá. Hiller szerint Orbán Viktor kihívója megnevezésének még nincs itt az ideje.