Havazás, ónos eső, eső nehezíti a közlekedést

Vágólapra másolva!
Az ország északkeleti részén havazik, a délebbre eső területeken havas eső, eső esik. Az utak többnyire havasak, hókásás vagy latyakos, de vannak olyan országrészek, ahol jegesek.
Vágólapra másolva!

Az ország északkeleti részén Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, valamint Pest és Hajdú-Bihar megye északi felén havazik, a délebbre eső területeken havas eső, eső esik – közölte a délben tapasztalható helyzetről az Útinform.

A csapadék már átterjedt a Dunántúlra is,

Komárom-Esztergom megyében, illetve Somogy megyében, valamint a nyugati határvidéken, Szombathely és Körmend térségében is havazik. Veszprém, Zala, Fejér megyében havas eső esik. Paks térségéből ónos esőt jeleztek.

A gyorsforgalmi utak és a főutak burkolata a Jászberény–Tiszafüredí–Debrecen vonaltól északra havas, hókásás vagy latyakos, ettől délebbre és a nyugati országrészben vizes. Pápa térségében már hókásás az utak felülete.

Téliesek az útviszonyok a mellékutakon az északi, északkeleti országrészben, valamint a nyugati országrészben,

Pápa és Sárvár környékén havas, letaposott havas, hókásás, latyakos szakaszok váltják egymást. Az ország középső részén, Kiskunhalas tájékán latyakos a burkolat, de Kiskőrös térségében jegesek a mellékutak.

A látási viszonyok általában jók, az intenzív csapadékkal érintett északi országrészben 100-300 m közötti a látótávolság.

Országszerte gyenge a légmozgás, a hőmérséklet 0 és 4 fok közötti.