Átadták a Hajléktalan Jézus szobrát Budapesten

Budapest, 2017. április 11. A Hajléktalan Jézus szobra a VIII. kerületi Horváth Mihály téren az alkotás átadásának napján, 2017. április 11-én. A Jézust padon fekvő hajléktalanként megjelenítő Krisztus-ábrázolás Timothy Schmalz kanadai szobrász alkotása, első példányát 2013-ban helyezték el Torontóban. A szobor egy-egy példányát azóta több nagyvárosban is elhelyezték. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
A szokatlan Krisztus-ábrázolás padon fekvő hajléktalanként jeleníti meg Jézust. A szobor más városokba utazik, pünkösdkor tér vissza a fővárosba.
Vágólapra másolva!

A szobrot Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek áldotta meg kedden, aki azt mondta, Jézus éhségtől és fizikailag szenvedett,

vállalva a hajléktalanságot is,

amikor városról városra járva hirdette az evangéliumot. Mindezt azért tette, hogy kimutassa az emberek iránt érzett "szolidáris szeretetét".

A Hajléktalan Jézus szobra a VIII. kerületi Horváth Mihály téren az alkotás átadásának napján. Forrás: MTI/Marjai János

A bronzszobrot Timothy Schmalz kanadai szobrász tervezte, eredetileg Torontóban helyezték el. A szobor másolatai viszont több nagyvárosban is felbukkantak, így Londonban, Washingtonban, Madridban, Oklahomában és Rómában is.

A VIII. kerületi szoborállítást egy baráti társaság a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen kezdeményezte,

a költségekre gyűjtést szerveztek.

A Hajléktalan Jézust országjáró körútra viszi a máltai szeretetszolgálat. Kiállítják Vácott, Kecskeméten, Pécsett, Veszprémben és Miskolcon is. A szobor előreláthatóan pünkösdkor érkezik vissza a Budapestre.