Készüljön fel a tartós havazásra

Budapest, 2017. január 13. Havazás Budapesten 2017. január 13-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Marad az igazi tél, a jövő hét közepéig havazni fog.
Vágólapra másolva!

Szombat estig borongós időre számíthatunk, de nyugat felől lassan csökken a felhőzet. Hajnalban a középső és a keleti tájakon, délelőtt még a Tiszántúlon várható havazás, esetleg havas eső. Napközben az északi, északnyugati területen hózáporok fordulnak elő – jelzi előre a Köpönyeg.hu.

A nyugati, északnyugati szél többfelé lesz élénk, néhol erős. Reggel -3, délután 0 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap változóan felhős lesz az ég, elszórtan hószállingózás előfordulhat. Reggel a havas, derült tájakon -10 fok alá süllyed a hőmérséklet, de máshol is -9, -2 fok valószínű. Délután marad a fagypont körüli érték.

Egy darabig még esni fog Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Hétfőn dél felől beborul az ég, és délen szórványosan, máshol csak elszórtan lehet gyenge havazás, hószállingózás. Zord hideg várható reggel -18, -7 fokos hőmérséklettel, délután is mindenhol fagyni fog.

Kedden marad a borongós idő, csak kevés napsütés ígérkezik. Ismét főleg délen lehet gyenge hóesés. Kemény fagyra van kilátás.

Szerda délelőtt változóan, délutántól újra erősen felhős lesz az ég, délnyugat felől kiterjedt csapadékrendszer érkezhet, egyre többfelé kezdődhet havazás. Reggel -12 és -5, délután -6 és -1 fok közötti értékeket mérhetünk.