Botka bukása után feldúlták bírálója, Szabó Bálint lakását

Szeged, 2017. március 31. Szabó Bálint, a Szeviép cégcsoport alvállalkozóinak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője a szegedi városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján 2017. március 31-én. Ezen a napon a Szeviép-ügy miatt alakult ki vita a szegedi közgyűlés ülésén. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
Az Origo értesülései szerint feldúlták Szabó Bálint jogász, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetőjének lakását. Megkeresésünkre az érintett megerősítette az információt, szerinte egyértelműen politikai okai lehetnek a megfélemlítő akciónak, ugyanis sem készpénz, sem egyéb érték nem tűnt el. Úgy látja, Botka bukása után elérkezettnek látja az időt, hogy ellenlábasain bosszút álljon. Szabó Bálint minden bizonnyal közéjük tartozik, ugyanis több esetben is meglehetősen kellemetlen pillanatokat okozott Botka Lászlónak és a szegedi városvezetésnek.
Vágólapra másolva!

Közismert, hogy Botka László, az MSZP korábbi miniszterelnök-jelöltje a napokban dobta be a törülközőt, és mondott le pozíciójáról. Az erről tartott sajtótájékoztatója során meglehetősen zaklatottnak, ingerültnek tűnt, és az teljesen biztos, hogy nem fogja könnyen elfelejteni és feldolgozni a történteket.

Feltárta Botka kényes ügyeit a nyilvánosság előtt, most betörtek hozzá

Az Origo értesülései szerint alig pár nappal a szegedi polgármester lemondását követően betörtek Szabó Bálint jogász szegedi lakásába, ezért megkerestük az érintettet, aki megerősítette információnkat. Elmondása szerint tegnap reggel Budapestre utazott, és amikor délután három órára hazaért, résnyire nyitva volt az ajtó, és a lakásban található iratok szét voltak szórva a lakásban. Miután észlelte a helyzetet, felmérte a károkat, de sem készpénz, sem egyéb vagyontárgy nem tűnt el. Különösnek találja ezt, ugyanis ha készpénzre fájt volna a foguk a hívatlan vendégeknek, akkor nem lett volna nehéz dolguk megtalálni. Ugyanígy azt is furcsállja, hogy a követeléskezelői munkájával kapcsolatos papírok nem tűntek el.

Mindebből arra következtet, hogy „nem klasszikus betörés” történt,

hanem politikai indíttatásból kerestek ismeretlen személyek a céljaikra felhasználható dokumentumokat. Elmondása szerint kapufát lőttek az akcióval, ugyanis azok az iratok, amik után kutakodhattak a lakásban, itt nem találhatóak meg. A jogász Botka László és érdekeltségi körének tulajdonítja az akciót, és úgy látja, hogy miután Botkának a lemondással sok ideje felszabadult, energiáit arra fordítja, hogy ellenfelein egyesével bosszút álljon.

Szabó Bálint jogász szerint politikai indíttatásból dúlták fel a lakását ismeretlenek Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Arra a kérdésre, hogy lesz-e valami válaszlépése a történtekre, Szabó azt mondta, hogy ugyan nem tesz feljelentést az ügyben, mert nem tűnt el semmi a lakásából,

azonban biztonsági cégével utánajár a dolgoknak, a lakásban található ujjlenyomatokat rögzíti.

A kapcsolódó cikkek között olvashat a Szabó Bálint kontra Botka László konfliktusról. A jogász volt az, aki felszólította Botka Lászlót, hogy mondjon le, vagy azonnal kezdjen tárgyalásokat azokkal, akiket az elmúlt években figyelmen kívül hagyott, így például a Szeviép-károsultakkal, a Cserepes sori piacosokkal vagy épp a Mars téri piac kereskedőivel. Amikor petíciót akart átadni Botkának a szegedi városi közgyűlésen, az MSZP-s polgármester igyekezett a Fideszre kenni a Szeviép-botrányt, a károsultak petícióját nem volt hajlandó átvenni, az őket képviselő Szabót pedig rendőrökkel, bilincsben vitették el. A jogász volt az továbbá, aki a botrányos szegedi parkolóautómatákat és a nemrég életbe lépett parkolórendszert is többször, nyilvánosan bírálta.