Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Januártól időpontot lehet kérni a kéményseprőktől

kéményseprő, kéményseprők
Debrecen, 2014. június 18. Bakk Attila, a FÜTESZ Hajdú-Bihar Megyei Fűtéstechnikai és Szolgáltató Kft. kéményseprője egy Lakatos utcai családi ház kéményét tisztítja Debrecenben 2014. június 18-án. A Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestülete szerint az állami intézkedések miatt kieső bevételek kompenzációjának elmaradása miatt június 30-át követően hét megyében financiális okok miatt leáll a kéményseprő-ipari közszolgáltatás, amely Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Somogy megyében összesen 842 települést érint majd. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Januártól a családi házban élők a nekik alkalmas időpontra kérhetik a kéményseprést, illetve az ellenőrzési munkákat – közölte Hajdú Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.
Vágólapra másolva!

Hajdú Márton a január 1-jén életbe lépő szabályváltozások közül kiemelte: a jövőben az egylakásos ingatlanokban lakók nem kapnak papíralapú értesítést arról, hogy a kéményseprők mikor érkeznek.

A változás az, hogy

januártól a lakók interneten, telefonon, vagy a személyes ügyfélszolgálatokon keresztül "előre fixálhatják" a nekik alkalmas időpontot a kéményseprési munkákra.

Az időpontfoglalási rendszer bevezetése mellett megmarad a kéményseprési munkák ingyenessége is, a tüzelőberendezés típusa alapján meghatározott időközönként. A változásokról a www.kemenysepres.hu oldalon lehet tájékozódni.

Interneten, telefonon, vagy a személyesen is lehet időpontot kérni Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A szóvivő a szén-monoxid-mérgezések veszélyére is figyelmeztetett. A katasztrófavédelem honlapján közzétették a biztonságos és nem biztonságos szén-monoxidjelző készülékek listáját. Azt kérte, mindenki szakboltban, szakembertől vásároljon ilyen készülékeket.

Arról is beszélt, hogy az ünnepek alatt szinte minden napra jutott szén-monoxid-mérgezés gyanús eset, és eddig tíznél több embert kellett kórházba vinni kivizsgálásra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről