Vattamány: Erzsébetváros egy kis sziget

élet menete vattamány zsolt
élet menete vattamány zsolt
Vágólapra másolva!
Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere a HETI TV-ben értékelte a kerület évét, valamint beszélt a 2018-as esztendőről, a sűrű első negyedévről, de a távolabbi tervekről is.
Vágólapra másolva!

Nagyon sok minden történik Erzsébetvárosban, idén elég komoly kérdések merültek fel a Belső-Erzsébetváros turisztikai túlterheltségével kapcsolatban, ez a bulinegyed problematikája, sokan gondolták úgy, már sok nekik ez a leterheltség - mondta Vattamány Zsolt, a HETI TV Pirkadat című műsorában. A polgármester szerint ez egy természetes, jogos felvetés, amire kerestük is a megoldásokat, a képviselőtestület sok döntést hozott, hogy eljussunk a megoldás irányába.

Egyetlen kérdésben nem tudtunk dönteni, ez az éjféli zárás ügye volt, ezért népszavazást írtunk, így majd február-március környékén, amikor a helyi választási bizottság kiírja, akkor lehet dönteni arról, mikor legyen a zárási időszak Belső-Erzsébetvárosban a vendéglátóknál. Minden más kérdés, legyen az civil, képviselői kezdeményezés, nagy többséggel ment át a testületen - mondta Vattamány Zsolt.

Beszélt arról is, 2011-ben fogadták el az Erzsébet-terv című programukat, amit minden évben aktualizálnak, ennek keretében újultak meg a bölcsődék, óvodák, iskolák, a rendelőintézet

Ez a program évente több százmilliós beruházást jelent, így lesz ez jövőre, pont ma folytatunk költségvetési tárgyalásokat a következő év megtervezéséhez, a fejlesztésekhez, az utakhoz, a terekhez, a parkosításokhoz, abban az ütemben, ahogy azt már az erzsébetvárosiak megszokhattak, azaz mindig történik valahol valami, valami mindig megújul, valami mindig kényelmesebbé teszi az életüket - mondta a kerületvezető.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.