Durvul a kampány Zuglóban: feljelentést is tettek

zuglói polgármester-jelöltek vitája
zuglói polgármester-jelöltek vitája várnai lászló civilzugló egyesület zuglói polgármester-jelöltek vitája várnai lászló civilzugló egyesület zuglói polgármester-jelöltek vitája
Vágólapra másolva!
Az áprilisi zuglói időközi választás előtt lejárató kampány indult a CivilZugló Egyesület ellen. Névtelen, rágalmazó leveleket küldtek az egyesületnek, szerdán pedig a képviselőjelöltjük, Drevenka Monika munkahelyén ragasztottak ki becsmérlő plakátokat. Ezzel telt be a pohár – mondta az Origónak Várnai László, aki ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen tettes ellen tesz feljelentés Várnai László, a CivilZugló Egyesület vezetője. A zuglói képviselő az Origónak elmondta, hogy ismeretlenek lejárató plakátokkal borították be Drevenka Monika munkahelyének az ablakát. Drevenka Monika az április 23-i időközi választáson az egyesület képviseletében indulna a választáson.

Az újkori demokrácia történetében még nem történt ilyen,

hogy valakit a munkahelyén érjen inzultus – mondta Várnai.

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést Várnai László Fotó: Bielik István - Origo

Várnai elmondása szerint a korábbi választási kampányokban az MSZP már korábban is hasonló eszközökkel élt a kerületben. Példaként említette az őt ért lejárató hadjáratokat. Beszélt arról is, hogy jelöltjüket már korábban megfenyegették, hogy lejárató anyagok jelennek meg róla, ha a baloldal közös jelöltjével szemben elindul.

Várnai felszólította Tóth Csabát, az MSZP helyi elnökét, ismerje el, hogy "bárkinek joga van indulni a választáson, próbáljon európai politikus módjára viselkedni, és ne fenyegetőzzön".

Hogyan akar megújulni az MSZP és az egész párt,

ha ugyanott folytatják ahol 2010-ben befejezték? – tette föl a kérdést. Karácsony Gergely polgármester pedig nézze meg jól, hogy kinek a vállára áll – mondta Várnai.